Ligestillingsnyt

Helt go’ er den ikke: Svensk feminist amok over klistermærke på opvaskemaskine i kommunekontor

Christina Snell-Lumio reagerede med det samme, da hun fik nys om, at der var opsat et klistermærke på vaskemaskinen på kommunekontoret i Norrbotten. Billede: Vänsterpartiet/screenshot, video, Ekspressen.se.

Feminist og ordfører for Vänsterpartiet i Norrbotten, Christina Snell-Lumio, så rødt, da hun hørte om et klistermærke, hvis tekst kunne misforstås.

– Sätt på mej när jag är full.

Sådan lød teksten på et klistermærke, der i sidste uge skabte stor virak i Norrbotten, Sverige.

Her er klistermærket, Christina Snell-Lumio blev vred over. Billede: Screenshot, video, Ekspressen.se.

Teksten kan på dansk oversættes til »tænd mig, når jeg er fuld« eller »tag mig, når jeg er fuld«, og den slags skal der ikke stå på kommunale opvaskemaskiner.

I hvert fald ikke hvis man spørger feminist og ordfører for Vänsterpartiet i Norrbotten, Christina Snell-Lumio.

Troede ikke sin egne øjne

Den 57-årige politiker modtog et billede af klistermærket på sin telefon og reagerede prompte, da hun så, hvad der stod.

– Jeg troede ikke, det var sandt. Jeg var nødt til at tage derhen og se med mine egne øjne, at klistermærket faktisk var der, siger Christina Snell-Lumio til svenske Ekspressen.

Ifølge Vänsterpartiet-politikeren er klistermærket nærmest et symbol på, hvor ligeglad man er med den sexisme, kvinder udsættes for i kommunen.

– Der er mange kvinder, som flygter fra kommunen, og det er noget, som har stået på vældig længe. Det er et meget hårdt klima, og der eksisterer en machokultur, siger Christina Snell-Lumio og tilføjer om klistermærket på opvaskemaskinen:

– Det bliver næsten et symbol for, hvor let man tager på det her og for, hvordan arbejdsmiljøet ser ud.

Klistermærket var sat op af kvindelig medarbejder

Områdets borgmester, Tomas Vedestig (ÖFA), deler ikke Christina Snell Lumios opfattelse af arbejdsmiljøet i kommunen.

– Jeg er ikke enig i, at der findes et sådant klima i kommunen, når man ser bort fra enkeltindivider, siger han til Ekspressen.

– På kommunekontoret synes jeg klimaet er rigtig godt. De fleste synes at trives med deres arbejde og har det fint. Machokultur er ikke noget, jeg har oplevet, tilføjer han.

Klistermærket blev efter Christina Snell-Lumios kritik taget ned tirsdag. Senere samme dag kom det frem, hvem det havde sat det op.

– Kommunechefen informerede mig i dag om, at det var en kvinde, der havde sat klistermærket op, fordi hun var træt af, at ingen satte maskinen i gang, når den var fuld, siger Tomas Vedestig.

– Der var intet andet bagvedliggende formål, tilføjer borgmesteren og antyder ifølge TV 2 Norge, at sagen muligvis handler om noget helt andet end klistermærker og machokultur.

– Man kan godt mærke, det snart er valgkamp, siger han.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Helt go’ er den ikke: Svensk feminist amok over klistermærke på opvaskemaskine i kommunekontor

  • Det her er egentlig et ret godt eksempel på, hvordan netop de mennesker er fokuseret på sex og dårligdomme. Og hvordan de forsøger at projicere det over på alle andre.
    Hvis der er nogen der skal ændre deres opfattelse og have undersøgt hovedet, er det netop mennesker som hende her, der konstant søger efter uretfærdighed og sexisme, og dermed uden at vide det, bekender deres egen fordrejede tankegang.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *