Ligestillingsnyt

H&M fik Emilia til at græde: Kunne ikke passe butikkens størrelse 44

18-årige Emilia fra Sverige havde for nylig en dårlig oplevelse med to par shorts i størrelse 44 i en H&M-butik. Billede: Sociale medier.

»Jeg hang shortsene tilbage og gik hjem med gråden i halsen«, fortæller svenske Emilia efter en ubehagelig oplevelse i prøverummet i en H&M-butik.

Tøjbutikker har et ansvar for piger og kvinders selvværd, og det ansvar svigter de, når de sælger tøj, der er småt i forhold til de påtrykte størrelser.

Det mener 18-årige Emilia, som for nylig havde en dårlig oplevelse i en H&M-butik i Luleå.

Kunne ikke få størrelse 44 på

I forretningen havde Emilia fundet to par shorts i sin normale størrelse, men da hun stod i prøverummet, var begge par for små.

– Jeg kunne ikke få en størrelse 44 på. Det er den størrelse, jeg bruger, og det er endda den største, H&M har i det »normale« sortiment, fortæller Emilia til svenske Nyheter24 og tilføjer, at den ubehagelige oplevelse rystede hende.

– Jeg hang shortsene tilbage og gik hjem med gråden i halsen, siger hun.

Emilia: Det kan føre til psykisk sygdom

Den unge svensker har tidligere haft problemer med lavt selvværd og opfordrer nu H&M til at ændre kurs på området.

– Man skal ikke vifte den her type sager væk og tænke, at man bare skal handle i en anden butik, for sådan behøver det ikke at være, siger Emilia.

– Når H&M markedsfører tøj som en større størrelse, end det er, så bidrager det til kropshadet, som kan føre til spiseforstyrrelser og psykisk sygdom, tilføjer hun.

H&M siger i en kommentar til Nyheter24, at størrelser generelt er vanskelige at arbejde med, fordi der ikke findes nogen fælles standarder i branchen. Samtidig er der forskel på pasformen fra design til design, fortæller H&M’s svenske pressekontakt, Petra Buchinger.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “H&M fik Emilia til at græde: Kunne ikke passe butikkens størrelse 44

  • Generation Curling, snefnug, og hvad der ellers passer til devisen “Det er ikke min skyld at jeg er stor, det er H&M´s skyld, og de giver mig dårligt selvværd og spiseforstyrrelse!”
    Kære lille pige… Hvis du vil købe tøj, i “normal” afdelingen, så gør du det. Kan du ikke passe det, er det udelukkende din egen skyld, da du så ikke har “formen” til at passe det! Lad være med at give andre skylden for det! Vi er efterhånden et sted, hvor ansvaret for ens elendighed, skal placeres hos alle andre end, én selv. tag noget ansvar, stop med dit tuderi, og stop for guds skyld dog med at brokke dig til medierne, så vi alle vi andre skal sidde og kaste op i vores mund, over dit patetiske lille liv!!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *