I USA fryser de æg

_ICT5341-01

IT-giganterne Apple og Facebook vil nu betale kvinder for at fryse deres æg, så det ikke længere er karrieren, der skal lægges på køl i 30’erne.

Engelske The Guardian beretter, at Apple og Facebook vil betale kvindelige ansatte op til $20.000, ca. 100.000 danske kroner, hvis kvinderne ønsker at nedfryse deres æg til senere brug ved insemination.

Tiltaget kommer for at give kvindelige ansatte bedre mulighed for at konkurrere med deres mandlige kolleger, der normalt får et forspring i slutningen af 20’erne og i 30’erne, mens kvinderne er gravide og på barsel.

Kvinder behøver ikke længere Mr. Right

Samtidig forsøger Apple og Facebook med ‘æggepakken’ at matche kvinders stigende lyst til selv at kunne styre, hvornår de får børn – uafhængigt af deres arbejde og ‘Mr. Right’. Med insemination kan kvinderne få børn, præcis når de vil og uden nødvendigvis at få dem med en fast partner.

Reelligestilling.dk er splittet i forhold til tiltagets ligestillingsmæssige effekter, selv om det er åbenlyst, at det giver kvinderne en større grad af frihed i forhold til graviditeter og til at balancere familieliv og arbejdsliv, hvilket umiddelbart er positivt.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *