Joachim B. Olsen: Kvinder er gennemsnitligt mere rationelle end mænd

Kvinder er gennemsnitligt mere rationelle end mænd, mener Joachim B. Olsen. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/arkivfoto.

Den skæve kønsfordeling i direktørstillinger skyldes, at kvinder gennemsnitligt er mere rationelle end mænd, fastslår Joachim B. Olsen (LA).

I Danmark er det oftere mænd end kvinder, der sidder for bordenden som direktører og bestyrelsesformænd.

Og det er der ikke noget at sige til, mener medlem af Folketinget for Liberal Alliance Joachim B. Olsen.

Kvinder er nemlig gennemsnitligt mere rationelle end mænd, og derfor fravælger de i højere grad topjob på grund af den høje topskat, lyder hans analyse.

Over for Nordjyske kalder LA-politikeren det nuværende topskatteniveau »et kæmpe problem for ligestillingen«.

– Hvis vi vil gøre noget for at få flere kvinder på direktørgangen, så skal vi sænke marginalskatten, siger han.

Det skyldes, fortæller Nordjyske, »ifølge Joachim B. Olsen, at kvinder – gennemsnitligt set – er mere rationelle end mænd og ikke gider tage et topjob på grund af den høje topskat«.

Reelligestilling.dk har kontaktet Joachim B. Olsen for en uddybning af udtalelsen, men har foreløbig ikke modtaget svar.

Jordan B. Peterson: Forståeligt at kvinder fravælger lange arbejdsuger

Påstanden om, at kvinders fravalg af topstillinger skyldes, at kvinder gennemsnitligt er mere rationelle end mænd, er Joachim B. Olsen ikke alene om.

En lignende forklaring giver den canadiske psykologiprofessor Jordan B. Peterson, som gentagne gange i sine populære YouTube-videoer om køn har peget på, at kvinder er fornuftige, når de i 30’erne fravælger en 80-timers arbejdsuge til fordel for mere tid med familie og venner.

Det mærkelige er ikke, at de fleste kvinder gør det. Det mærkelig er, at der findes nogle mænd, der ikke gør det, lyder Jordan B. Petersons analyse.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Joachim B. Olsen: Kvinder er gennemsnitligt mere rationelle end mænd

  • 23. november 2017 kl. 03:02
    Permalink

    Du er virkelig en en mand der ikke hved en skid om noget hold din kæft

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *