Kønsdebattør om Svendborg-drab: Kvindehad gjorde udslaget

Ifølge kønsdebattør Henrik Marstal gjorde »indlejret had til kvindekønnet« udslaget, da en 23-årig mand i sidste weekend tæskede sin kæreste til døde i Svendborg. Marstal ses her ved en anden lejlighed i Deadline på DR2. BIllede: Deadline/YouTube.
Ifølge kønsdebattør Henrik Marstal gjorde »indlejret had til kvindekønnet« udslaget, da en 23-årig mand i sidste weekend tæskede sin jævnaldrende kæreste til døde i Svendborg. Marstal ses her i en anden forbindelse Deadline på DR2. BIllede: Deadline/YouTube.

Det var »indlejret had til kvindekønnet«, der sidste weekend fik ung mand til at tæske sin kæreste til døde i Svendborg, fastslår kønsdebattør Henrik Marstal.

Da en 23-årig kvinde den 16. september blev slået og sparket ihjel af sin jævnaldrende kæreste i Svendborg, var det mandens had til kvinder, der gjorde udslaget.

Det fastslår musiker, forfatter og kønsdebattør Henrik Marstal i nyt indlæg om sagen, hvor han også reflekterer også sine egne tidligere forhold til kvinder.

– Drabsmanden kan have været rasende på sin kæreste af mange årsager, og måske har raseriet været berettiget, hvem ved, skriver Marstal.

– Men det var hans indlejrede had til kvindekønnet og hans ret til at praktisere det, som gjorde det katastrofale udslag, understreger han.

Fyns Politi: Handlede om jalousi

Fyns Politi har tidligere peget på jalousi som et sandsynligt motiv i sagen.

– Det er jalousi formentlig, der var motivet, har vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Henrik Justesen, udtalt til Ekstra Bladet.

At »indlejret had til kvindekønnet« skulle have gjort udslaget, har politiet ikke været inde på.

Den 23-årige mand har erkendt sig skyldig i vold med døden til følge og er varetægtsfængslet. Han var på forhånd kendt af politiet.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Kønsdebattør om Svendborg-drab: Kvindehad gjorde udslaget

 • 27. september 2016 kl. 14:03
  Permalink

  En mand søger indirekte hjælp. Han indser at han har et problem med sit kvindehad, men forsøger at gemme sig i mængden ved at også gøre det til alle andre mænds problem.

  Sorry hr. Marstal, men flertallet af rigtige mænd har ikke dine og dine afstumpede venners problem. Vi elsker kvinder. Vi forstår dem måske ikke altid, men vi elsker dem alligevel. Måske netop derfor.

  Søg professionel hjælp hr. Marstal. Et debatindlæg er ingen erstatning for en samtale med en adfærdspsykolog. 

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *