Kreativ feminist laver broche i protest mod Deadline

»Jeg kan slet ikke rumme det der! Kan ikke engang finde på en vred broche!!!«, skrev Sara Ferreira efter Deadline torsdag. Men nu er protestbrochen klar.
Vreden er stor blandt Danmarks feministiske aktivister, efter Deadline torsdag aften lod tre mænd diskutere ligestilling i 18 minutter.
Ikke mindst under tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemands opslag om sagen er kritikken hård.
– Tafdrups film taler vel for sig selv. Bonde har i mange år argumenteret som en hulemand og udtalt sig om alt mellem himmel og jord som han ikke aner en kæft om – og altid noget med at kvinder er bedre til at passe børn. Nima tænder på at kvæle de kvinder han går i seng med. Osv, det er bare et udpluk af uhyrligheder fra de tre herrer, skriver eksempelvis Amanda Fossat.
– Det kunne da ikke være værre mænd man valgte, end dem her – den ene hader kvinder baseret på egne lorte relationer, den anden hader feminister, baseret på et skrøbeligt ego og den sidste er en afdanket såkaldt ekspert, der sidst sagde noget fornuftigt engang i 90’erne – vor herre på lokum, hold kæft hvor er Danmark bare provinsielt og pinligt, skriver Paola Roa Espinoza.
Sig det med broche
Også Sara Ferreira, der foruden at være styrelsesmedlem hos Dansk Kvindesamfund fremstiller feministiske smykker, blev vred over Deadlines »herreværelse« torsdag aften.
– Jeg kan slet ikke rumme det der! Kan ikke engang finde på en vred broche!!!, skrev hun umiddelbart efter udsendelsen i en tråd under Tornemands opslag.
Dagen efter havde vreden dog fortaget sig, og den nye protestbroche er nu klar til salg i Ferreiras webshop, ‘Kritisk pynt‘.
I et opslag om brochen, der bærer ordene »Jeg slår op, Deadline«, skriver Ferreira, at hun ikke gider »det der pis«, og at hun ikke længere betragter Deadline som et seriøst nyhedsprogram.
– Min reaktion på Deadlines program i går. Hvor de valgte at lade 4 mænd – Hans Bonde, Christian Tafdrup og Nima Zamani + vært Sigge Winther – debattere #metoo. Fordi der ikke allerede har været masser af (kritiske) mænd, der har fået både spalteplads og sendetid på den konto. Og nu MÅ den heksejagt på mænd også til at stoppe! Jeeez, skriver den kreative feminist.
– Det der pis gider jeg ikke, og for mit vedkommende spillede Deadline sig endegyldigt af banen som seriøs formidler af nyheder, afslutter hun.
Du kan se et klip fra den omtalte udgave af Deadline nedenfor. Hele udsendelsen kan findes på dr.dk/tv.
Når det gælder diskussion om forholdet mellem kønnene, domineres den massivt af kvinder. Kivnderne siger: “Hvor er mændene?”, “Hvorfor går mændene ikke ind i debatten?”. Sagen er bare, at mænd som regel kun får taletid, hvis de siger det som kvinderne vil have, de skal sige. Vi er mange mænd, der har en selvstændig mening, men vi bliver i overvældende grad holdt ude af debatten. Vi bliver holdt ude af avisspalterne, vil bliver holdt ude af forlagsverdenen, og i værste fald bliver vi også presset ud af de sociale medier, som det netop er sket for mig.
Problemet er, at feminister accepterer ikke at blive modsagt. De er sikre på, at de har ret, og at de står for det gode. Det vil sige at alle der modsiger dem, automatisk er onde, og som onde mennesker har de ikke ret til at blive hørt. Feminister er ekstremt intolerante og kan ikke rumme, at nogen mener noget andet end dem selv.
Jeg vil skønne at 90-95 % af mediefladen dækkes af kvinder og feminister (m/k), når det gælder diskussion af køn.
Når så endelig det kan lykkes at samle tre mænd i et studie til at tale i 18 minutter om deres faktiske mening – en mening som muligvis er repræsentativ for flertallet af danske mænd – så himler feministerne op om at det skulle mændene ikke have haft lov til.
Feministers manglende respekt for at nogen kan mene noget andet end dem selv, er i selve sit væsen dybt udemokratisk. Demokrati vil sige at man er villig til at lytte til dem der har andre meninger. Det er feminister ikke villige til.