12. december, 2023

Kvinde deler fantasier om at slå mand ihjel: Her hyldes hun af Politiken-feministerne

Det, nogle vil opfatte som en slet skjult trussel, opfatter andre som starten på en vigtig samtale. Billede: Egen grafik/screenshot, Ditte Giese på Facebook.

»Hvis nogen indfangede ham, gav mig en kniv, og sagde: Vi skal nok skaffe liget af vejen. Ja, så ville jeg stikke«, fortæller kvindelig, dansk journalist.

I et debatindlæg på Information delagtiggør journalist Amalie Langballe offentligheden i, at hun fantaserer om at slå en mand ihjel.

– Hvis jeg forestiller mig, at jeg møder ham på en øde bro, og han er fuld, lidt hjælpeløs, så ser jeg mig selv skubbe ham udover og gå videre, skriver hun.

– Eller hvis nogen indfangede ham, gav mig en kniv, og sagde: Vi skal nok skaffe liget af vejen. Ja, så ville jeg stikke, tilføjer hun lidt efter.

Havde selv opsøgt ham

Manden, som ikke omtales ved navn, er en person, hun har haft en dårlig sexoplevelse med, som hun selv afviser at betegne som voldtægt.

Hun medgiver desuden, at hun selv i perioder opsøger mænd, der ikke vil hende det bedste, og at hun vidste, at denne mand var en sådan mand.

– Hvis jeg skal sige, at det slet ikke var min skyld, og jeg ikke kunne have vidst bedre, så skal jeg tale mod bedre vidende, skriver hun.

Hyldes af Politiken-feminister

Blandt feminister ses ingen afstandstagen til Amalie Langballes fantasier om at slå en konkret mand ihjel.

En mand, som ganske vist holdes anonym for offentligheden, men som ikke kan have svært ved at genkende sig selv i teksten og derfor nu ved, at han har grund til at frygte for sit liv.

Tværtimod opfattes Amalie Langballes drabsfantasier som noget positivt.

– Det er vigtigt, at vi får lukket op for denne her samtale og nuancerne i overgreb og vold og voldtægter, skriver eksempelvis feminist og journalist på Politiken Ditte Giese, som bakkes op af 177 likes og flere positive kommentarer.

Også kultursociolog Emilia van Hauen er begejstret.

– Modigt. Vildt. Læs det, skriver hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview