13. juni, 2024

Kvindelig debattør sur over Henrik Marstals nedladenhed

Susanne Pedersen er træt af igen og igen at høre de samme floskler fra Henrik Marstal og frabeder sig at blive reddet af den feministiske kønsdebattør. Billede: Arkivfoto/Screenshot, dr.dk/tv, DR2, Deadline.

»Vi er ikke små og svage væsener med brug for, at Marstal kommer som prinsen på den hvide hest og redder os«, lyder kritikken fra Susanne Pedersen.

Susanne Pedersen, der er IT-uddannet, er godt og grundig træt af at høre på Henrik Marstals evige anklager mod ganske almindelig mænd.

Det fortæller hun i et debatindlæg på Berlingske.

Træt af den samme plade

– Jeg er træt af at høre den samme plade om patriarkatet igen og igen, skriver hun.

– De første bølger af feminister kæmpede hårdt og sejrede stort. Flere og flere kvinder har højere uddannelser og tjener mere end deres partnere. Vi kan blive ministre og lede bestyrelser og mere til, hvis vi har evnerne og offerviljen, fortsætter Susanne Pedersen.

– Vi er ikke små og svage væsener med brug for, at Marstal kommer som prinsen på den hvide hest og redder os, tilføjer hun.

Kvinder bedømmer også mænd

Den it-uddannede debattør peger desuden på, at Henrik Marstal ikke forstår kvinder, og at den feministiske terminologi er værdiløs.

– Kære Henrik Marstal, lad mig afsløre noget for dig. Jeg tror ikke, der findes ret mange heteroseksuelle kvinder, der aldrig har bedømt en mands »fuckability«. Kvinder er ikke mindre biologiske væsener end mænd, heldigvis, skriver hun.

– Hvad angår »mansplaining«, så er det et begreb, jeg har det svært med. Kvinder tager heller ikke altid hinanden seriøst, og jeg har hørt kvinder behandle deres mænd, som om de var ti år gamle. Skal vi indføre »femsplaining«, eller nøjes med at kalde det nedladenhed og dårlig opførsel?, tilføjer Susanne Pedersen.

Susanne Pedersens indlæg er en reaktion på et debatindlæg om kvinders vrede mod mænd, Henrik Marstal skrev i sidste uge.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview