20. april, 2024

Kvindelig politiker »slutshames« for kort kjole

Jeg skammer mig på mit køns vegne over nødvendigheden i at bruge flashy tricks som at flashe inderlår og hulkort kjole!, skriver kvinder på Facebook som reaktion på dette billede af Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund.
– Jeg skammer mig på mit køns vegne over nødvendigheden i at bruge flashy tricks som at flashe inderlår og hulkort kjole!, skriver kvinde på Facebook som reaktion på dette billede af Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund. Billede: Sociale medier.

– Jeg skammer mig på mit køns vegne, skriver kvinde om Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, på baggrund af kjolebillede i avis.

– Måske skulle I skifte kransekagefiguren ud?… Eller tænker I som Simon Spies, der udtalte: Dårlig PR er bedre end ingen PR! Mens han prostituerede sig selv…

Sådan indleder en kvinde en kritisk kommentar om Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, der på et billede bragt i forbindelse med en artikel i Information poserer i kort kjole foran en bil, mens hun skifter til højhælede sko.

– Jeg skammer mig på mit køns vegne, fortsætter kvinden kommentaren, over nødvendigheden i at bruge flashy tricks som at flashe inderlår og hulkort kjole!

– HVAD er det, alle vil have af Pernille Vermund? Et hurtigt knald!?, spørger kvinden og afslutter:

– Undskyld mit franske… ;-).

Sygt at nedgøre kvinder for at være kvindelige

Den kritiske kommentar faldt på Nye Borgerliges Facebook-side tidligere i dag, og som svar har partiformand Vermund udskiftet sit personlige profilbillede på det sociale medie, så det nu er kjolebilledet, der pryder hendes profil.

Samtidig tager hun i et opslag afstand fra den kritiske kommentar.

– Jeg har altid haft det lidt stramt med din slags, indleder Vermund.

– At skamme sig på andres vegne er en ulækker måde at udstille sin egen godhed på. Og at nedgøre kvinder for at være kvindelige er sygt, fortsætter partiformanden, inden hun afslutter med ordene:

– Her i landet er vi kvinder frie – også til at skifte sko i korte kjoler. Og det skal vi blive ved med at være!

Foruden at være partiformand er 40-årige Pernille Vermund mor til tre og arbejder som arkitekt. Hun var ved sidste valg folketingskandidat for De Konservative, men brød i efteråret 2015 med partiet og stiftede Nye Borgerlige. Nedenfor kan du se screenshots af den kritiske kommentar samt Vermunds svar.

Den kritiske kommentar

Kommentar_om_Pernille_Vermund_paa_Facebook

Pernille Vermunds svar

Pernille_Vermunds_svar_paa_kommentar_paa_Facebook

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview