24. februar, 2024

Kvinder raser over kønsfordelingen på Tinderbox

Kvinder_raser_over_koensfordelingen_paa_Tinderbox
På årets Tinderbox-festival i Odense er kun to ud af 101 kunstnere kvinder. Det har skabt vrede reaktioner på de sociale medier. Billede: Arkivfoto.

Fraværet af kvindelige kunstnere ved musikfestivalen Tinderbox skaber vrede reaktioner. »Alle ved, musik er bedst, når det spilles med penis!«, skriver Sanne Søndergaard.

Politiken kunne i går fortælle, at der ved årets udgave af musikfestivalen Tinderbox i Odense blot er to kvinder blandt de 101 optrædende.

Det har i dag fået flere kvinder til at reagere.

Søndergaard: »Musik er bedst, når det spilles med penis«

En af dem er feminist og stand-up komiker Sanne Søndergaard, der på Twitter har uploadet kønsfordelingen på tre af landets andre musikfestivaler og forsynet billedet med kommentaren: »Vi vælger ikke musikere pga køn! Musik er vigtigst for os! Og alle ved, musik er bedst, når det spilles med penis!«

Sanne_Soendergaard_Twitter

Bramsen: »Syg statistik«

En anden er sangerinden Stine Bramsen, som ligeledes på Twitter skriver: »To kvinder og 99 mænd til Tinderbox! Syg statistik.«

Stine_Bramsen_Twitter

Ville gerne have haft flere kvinder på plakaten

Ifølge festivalen selv skyldes den skæve kønsfordeling ikke et fravalg af kvinder, men at sammensætningen af et festivalprogram er en kompleks opgave.

– Vi ville gerne have haft flere kvinder på plakaten og havde det også sidste år. Det at sammensætte et festivalprogram er en kompleks størrelse, men det er ikke et bevidst fravalg af kvinder. Desuden arbejder vi benhårdt på at få et par kvinder mere på inden sommer, siger Tinderbox’ pressetalsmand, Morten Hopballe, til Politiken.

Udviklingschef: To biletter til den, der kan finde et realistisk bud på et kvindeligt hovedhavn til Tinderbox

Som reaktion på kritikken har udviklingschef i Odense&Co., Odense Kommunes samarbejdspartner om Tinderbox, Ronnie Hansen, skrevet et længere opslag på Facebook, som kan ses herunder.

I opslaget udlover udviklingschefen to billetter til den, der kan finde et realistisk bud på et kvindeligt hovednavn til Tinderbox. Adspurgt om årsagen til at udlove de to billetter, siger Ronnie Hansen til Fyens.dk:

– Det for at vise, hvor sikker jeg er på, at jeg har ret. Jeg har lavet regnestykket rigtig mange gange, og jeg har undersøgt det hundrede procent.

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview