Ligestillingsminister vil stoppe “mor-skam”

Marie Bjerre. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

“Mom-shaming stortrives i samfundet”, skriver ministeren, som opfordrer til at bringe historier om mor-skam frem i lyset.

#StopMorSkam. Del din eller en andens historie om mor-skam under #StopMorSkam.

Sådan skriver ligestillingsminister Marie Bjerre (V) i dag på Twitter.

– Mom-shaming stortrives i samfundet. Det gør mig ked af det. Det er sexistisk, gammeldags og forhindrer ligestilling. Nu skal samfundet vågne op. Alle historier om mom-shaming frem i lyset! uddyber ministeren.

Skal gøre sig anstændig

Opfordringen kommer, efter Marie Bjerre i et debatindlæg er blevet kritiseret for at have sin baby med på Christiansborg.

I indlægget, som er bragt i Nordjyske Stifttidende, kritiseres Bjerre blandt andet for, at hun først skal “have afsluttet amningen, bleen lagt færdig m.v. og gjort sig anstændig, før hun er seriøst til at deltage i landets ledelse.”

Bjerre har bedt Nordjyske rette faktuelle fejl i indlægget og er samtidig vred over dets indhold.

– Seriøst @nordjyskedk? skriver Bjerre på Twitter.

– I dagens avis har I næsten en hel side med mom-shaming og en masse faktuelle fejl om mit arbejdsliv og min familie. Det forventer jeg, at I retter! fortsætter Bjerre.

– Og skal vi ikke blive enige om at mor-udskammelse er lidt gammeldags? afslutter hun.

Bjerres tweet om debatindlægget blev bragt 10.43. Tweetet om en kampagne mod “mor-skam” godt en time senere, 11.46.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *