Ligestillingsministeren vil undersøge kvindehad på nettet – og ignorere nethad mod mænd

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S), som her ses ved et arrangement i Nordisk Råd i Stockholm i 2009, vil undersøge omfanget af kvindehad på nettet. Nethad mod mænd, som er mere udbredt end nethad mod kvinder, vil ministeren ikke undersøge. Billede: Magnus Fröderberg, Wikimedia Commons.

Ligestillingsminister Mogens Jensen vil næste år gennemføre en undersøgelse af nethad mod kvinder. Nethad mod mænd vil ikke blive undersøgt.

Opdateret, 01/11-2019, 10:57, 11:24, 11:30, 11:43.

En stor, norsk undersøgelse har netop dokumenteret, at mænd udsættes ca. 50 procent oftere for nethad end kvinder. Et resultat, som understreger, at nethad ikke er et »kvindeproblem«.

»At mænd udsættes for mere netbaseret chikane end kvinder er overraskende. Det bryder på mange måder med forestillingen, vi har, om at nethad er et typisk kvindeproblem« siger Audun Fladmoe, en af forskerne bag undersøgelsen, til norske kjønsforskning.no.

Undersøgelsen, der baserer sig på 50.000 personers svar og er publiceret i en peer reviewed forskningsartikel, forhindrer imidlertid ikke den danske ligestillingsminister, Mogens Jensen (S), i at se anderledes på sagen.

Ifølge ministeren det er nemlig kvinder, ikke mænd, der udsættes oftest for nethad.

»Det er både et demokratisk problem og et ligestillingsproblem, når særligt kvinder udsættes for had og seksuelle krænkelser på sociale medier. Og vi skal gribe ind over for udøverne«, skriver ligestillingsministeren i et opslag på Facebook.

Vil undersøge unge mænds internetfora

På baggrund af sin opfattelse af nethad som et kvindeproblem vil Mogens Jensen igangsætte en undersøgelse, der fokuserer på nethad mod kvinder og ser bort fra nethad mod mænd.

Undersøgelsen skal gennemføres næste år og fokusere på »internetfora, hvor unge mænd samler sig om modstand mod ligestilling og kvinders rettigheder, og hvor seksuelle krænkelser og vold mod kvinder legitimeres.«

Hvorfor ligestillingsministeren vælger at fokusere på det køn, som udsættes mindst for nethad, og ignorere det køn, som udsættes mest for nethad, melder opslaget ikke noget om.

Men det er ikke utænkeligt, at den form for arrogance og ligegyldighed over for mænds problemer, ministeren dermed udviser, er en medvirkende årsag til, at unge mænd samler sig på de internetfora, ministeren nu vil undersøge.

Mere information om den kommende undersøgelse kan findes på ministeriets hjemmeside.

1/11-2019, 11:30, 11:43: Ligestillingsministeriet har ændret ordlyden i sit opslag, siden denne artikel blev skrevet. De citerede afsnit fremgik af opslaget på daværende tidspunkt:

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Ligestillingsministeren vil undersøge kvindehad på nettet – og ignorere nethad mod mænd

 • 14. november 2019 kl. 14:00
  Permalink

  Hvad med den modererede mainstream-medie-had? Det har i årtier været tilladt at sige stort set hvad som helst om mænd i læserbreve, blogs og journalistiske artiklers citater. Det eneste man ikke ser er regulære trusler og groft vulgært sprog, som modereres væk. Men det er alligevel mande-mobning og -nedgøring af værste skuffe, som man har set i gennem sidste årtier.
  Det ekstreme nethad, som nogle mænd udøver, kan simpelthen være mobbeofrenes følelsesmæssige reaktion. Ventilen der ryger af fløjtekedlen efter lang tids ophobet frustration pga mobning.
  Man bør aldrig kun fokusere på mobbeofres reaktion, men også mobbernes adfærd.
  Når det i MSM er ligestillet, hvad en kvinde må sige generaliserende negativt om mande-kønnet – og en mand generaliserende negativt om kvinde-kønnet-, så tror jeg en væsentlig del af mænds nethad forsvinder.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *