16. juli, 2024

Macrons Frankrig slår ned på gaderomantik

Det er fortsat lovligt at kysse på gaderne i Paris. Men et pift vil fremover blive straffet med bøder på op til 750 euro. Billede: Arkivfotos.

Frankrig: Et anerkendende pift på gaden vil fremover koste afsenderen en straksbøde på mellem 90 og 750 euro. 

Det er ikke længere lovligt at flirte på gaden i Frankrig. I hvert fald ikke, hvis flirten består af en anerkendende pift og et bekræftende smil.

Det står klart, efter Emmanuel Macrons regering torsdag vedtog et lovforslag, der straffer pift på gaden med straksbøder i størrelsesordenen 90 til 750 euro – 670 til 5.586 kroner.

Hvad er flirt, og hvad er chikane?

Lovens formål er ifølge den franske præsident at sikre, at »kvinder ikke er bange for at være udendørs«. Det fortæller The Evening Standard.

Den franske ligestillingsminister, 34-årige Marlene Schiappa, har til franske La Croix sagt, at »idéen er, at samfundet som helhed redefinerer, hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er«. Det fortæller The Independent.

Nogen præcis skillelinje mellem flirt og chikane vil ligestillingsministeren dog ikke trække.

– Vi ved udmærket, hvornår vi begynder at føle os intimiderede, utrygge eller chikanerede på gaden, siger Marlene Schiappa til La Croix.

Om de franske mænd har samme fintfølende evne til at vurdere forskellen er et åbent spørgsmål. Men har de ikke, kommer de altså fremover til at betale ved kasse ét.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview