26. maj, 2024

#MeToo-demonstrationer i Aarhus og København lørdag

Lørdag afholdes demonstrationer i Aarhus og København i anledning af #MeToo-kampagnen. Billede: Arkivfoto/Me Too, Denmark, Facebook.

Tusinder har vist interesse på Facebook forud for lørdagens #MeToo-demonstrationer i Aarhus og København.

Lørdag afholdes demonstrationer mod seksuel chikane i anledning af #MeToo-kampagnen, der på sociale medier har fået mere end 15 millioner kvinder til at fortælle om ubehagelige oplevelser med mænd.

Demonstrationerne arrangeres af antivoldtægtsgruppen Aldrig Din Skyld, og på forhånd har mange vist interesse for at deltage.

Flest i København, hvor 2.300 i skrivende stund er interesserede. Knap så mange, små 150, har vist interesse i Aarhus.

Fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv i København

I København starter demonstrationen på Rådhuspladsen klokken 14.00, hvorfra de fremmødte i samlet trop marcherer mod Kongens Nytorv. Her ventes demonstrationen at slutte ca. 15.30.

Arrangørerne opfordrer alle deltagere til at medbringe skilte med hashtagget #MeToo.

Deltagerne vil desuden have mulighed for at aflevere beretninger om overgreb i en kasse. Beretningerne kan være anonyme, hvis det ønskes.

https://www.facebook.com/events/370972983316682/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22263%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Fra Banegården til Domkirten i Aarhus

I Aarhus starter demonstrationen foran Banegården klokken 15.00. Herfra vil deltagerne spadsere til Domkirken, hvor demonstrationen slutter ca. klokken 16.00.

Også i Aarhus opfordres deltagerne til at medbringe skilte med hashtagget #MeToo.

https://www.facebook.com/events/563611757308597/?ti=cl

Trist, at det er nødvendigt

Blandt deltagerne i demonstrationen i København er Danmarks feministiske parti, Feministisk Initiativ.

På Facebook skriver partiet, at det er trist, at så mange kvinder har skullet dele deres historier, men at det er positivt, at det har ført til fokus på seksuel chikane.

– Dette er bestemt ikke en kritik af de mennesker, der tør stå frem og fortælle om overgreb og chikane, skriver partiet.

– Der er ingen tvivl om, at det er en effektiv måde endelig at få offentlighedens øje op for den systematiske sexisme, som lever i bedste velgående – også i Danmark, fortsætter Feministisk Initiativ.

– Det er bare en skam, at det kræver millioner af skæbnesvangre fortællinger på de sociale medier, før der bliver lyttet, tilføjer det feministiske parti.

Også andre feministiske organisationer som Dansk Kvindesamfund og Everyday Sexism Project deltager i morgendagens demonstrationer.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview