14. juni, 2024

Mia Wagner ny ligestillingsminister

Mia Wagner udnævnes i dag til ligestillings- og digitaliseringsminister. Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Trine Willer.

Wagner (V) overtager posten fra Marie Bjerre (V).

Opdateret 23/11-2023, 10:22.

Erhvervskvinden Mia Wagner, som i offentligheden blandt andet er kendt fra tv-programmet Løvens Hule, er Danmarks nye ligestillingsminister.

Udnævnelsen sker i forbindelse med en ministerrokade, som betyder, at tidligere ligestillingsminister Marie Bjerre udtræder af regeringen.

Mia Wagner, 45, meldte sig ind i regeringspartiet Venstre for en uge siden.

Tilhænger af kvindekvoter i bestyrelser

Mia Wagner er medstifter af virksomheden Nordic Female Founders, som arbejder for større diversitet i dansk iværksætteri.

Hun er desuden tilhænger af midlertidige kvindekvoter i bestyrelser.

– Manglen på diversitet i toppen af dansk erhvervsliv har været ivrigt dokumenteret af danske medier, hvori mange røster har erklæret, at de vil have forandring, skrev Wagner i et debatindlæg i januar 2022.

– Nu ser jeg frem til, at dansk erhvervsliv griber til konkret handling. Manglen på diversitet omfatter ikke kun de tomme pladser, hvor kvinderne burde være, men også stole til andre aldersgrupper, faggrupper og etniciteter, fortsatte Wagner og tilføjede:

– Jeg håber også at diskussionen om midlertidig indførelse af kvindekvoter i ledelser og bestyrelser i det kommende år vil blive genoptaget og set på med nye mere velvillige briller.

Freeway-direktør

Som erhvervskvinde har Mia Wagner blandt andet været direktør i Freeway-koncernen, som ejes af hendes far Morten L. Wagner og bror Morten O. Wagner.

Foruden posten som ligestillingsminister overtager Mia Wagner posten som digitaliseringsminister. Ministerskiftet sker officielt i dag kl. 14.00.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview