21. april, 2024

Modarbejdede Twitter den internationale mandedag?

Den australske Yotuber, musiker og stand up-komiker Lewis Spears anklager Twitter for at have modarbejdet den internationale mandedag. Billede: Arkivfoto.
Den australske Yotuber, musiker og stand up-komiker Lewis Spears anklager Twitter for at have modarbejdet den internationale mandedag. Billede: Arkivfoto.

Twitter anklages for at have fjernet hashtagget #InternationalMensDay fra listen over trendende hashtags, da den internationale mandedag blev fejret i lørdags.

Ifølge den australske Youtuber, musiker og stand up-komiker Lewis Spears fjernede Twitter manuelt hashtagget #InternationalMensDay fra listen over trendende hashtags, da hashtagget trendede på det sociale medie i lørdags under afholdelsen af den internationale mandedag.

– #InternationalMensDay trendede på Twitter i dag, indtil det blev fjernet manuelt, skriver Lewis på Twitter.

I yderligere tweets tager stand up-komikeren afstand fra Twitters adfærd.

– At lukke samtalen ned på den måde er PRÆCIS den type ting, som gør det svært for mænd at tale om deres mentale sundhed, skriver Lewis i et af dem.

– Selv den mest hardcore feminist må kunne se, at det er utrolig farligt at lukke diskussionen om mænds selvmord ned, fordi »mænd er privilegerede«, skriver han i et andet.

Blandt dem, der blander sig i diskussionen, beder flere om beviser på, at Twitter rent faktisk har gjort, hvad Lewis siger.

Som svar peger Lewis blandt andet på, at autocorrect holdt op med at virke, når man indtastede #InternationalMensDay på det sociale medie.

Twitters Trust & Safety Council

Twitter skabte i februar et »Trust & Safety Council«, hvis opgave det er at »sikre, at mennesker fortsat kan udtrykke sig frit og sikkert på Twitter«.

Rådet tæller blandt andre den canadisk-amerikanske feminist Anita Sarkeesian, som er kendt fra GamerGate og videobloggen Feminist Frequency.

Under Lewis’ opslag på Facebook og Twitter peger flere debattører på, at Sarkeesian har haft en finger med i spillet, men det er på nuværende tidspunkt blot gisninger.

Rygtet alene er dog nok til at skabe vrede blandt debattørerne, ligesom flere er triste over, at mænd ikke fik lov til at debattere mandedagens tema, mænds selvmord.

– Det her gør mig ked af det. Hvordan skal mænds sundhedsproblemer blive løst, når medierne end ikke vil lade os tale om dem?, skriver en af dem.

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview