23. februar, 2024

Mor raser: »Hvad FANDEN har politiet gang i?!«

- I en alder af NI ÅR skal man ikke engang behøve at overveje, hvad ordet gramse betyder!!! , skriver en tydeligt vred mor, som fandt sin niårige datter med politiets »grams ikke«-armbånd på armen. Billede: Arkivfoto.
– I en alder af NI ÅR skal man ikke engang behøve at overveje, hvad ordet gramse betyder!!!, skriver en tydeligt vred mor, som fandt sin niårige datter med politiets »grams ikke«-armbånd på armen. Billede: Arkivfoto.

Sverige: Politiker og mor Therese Holm kritiserer politiet for at sætte »grams ikke«-armbånd på hendes niårige datter og dennes syvårige veninde.

Sveriges rigspolitichef, Dan Eliasson, stillede sig tidligere på sommeren i spidsen for kampagnen #TafsaInte, som består i, at politiet uddeler armbånd med teksten »tafsa inte« – grams ikke – til piger og kvinder ved festivaler og andre større begivenheder i Sverige.

Idéen er, forklarede Eliasson i juni, at armbåndene skal skabe opmærksomhed om problemerne med seksuelle krænkelser mod piger og kvinder samt få flere til at anmelde overgrebene.

Armbåndskampagnen har dog mødt kritik fra flere sider. Dels for at være virkningsløs, dels for at pålægge piger og kvinder, der ikke bærer armbåndene, et urimeligt medansvar, hvis de udsættes for seksuelle krænkelser.

Og nu kan endnu et kritikpunkt føjes til listen.

Politiet gav armbånd til piger på ni og syv

Det fremgår af et Facebook-opslag skrevet af Therese Holm, som er politiker for Sverigedemokraterne og mor til en niårig pige.

– Min datter kommer hjem fra dagens sjove aktiviteter. Politiet har været forbi, har vist politibil og uddelt armbånd. Så. Min niårige datter kommer hjem med dette armbånd. Hvad FANDEN har politiet gang i?!, skriver Holm og fortsætter:

– I en alder af NI ÅR skal man ikke engang behøve at overveje, hvad ordet gramse betyder!!! Hendes veninde, som var med, fik også et armbånd. Hun er SYV ÅR!

Opslaget afslutter Therese Holm med en opfordring til rigspolitichefen.

– Dan Eliasson, hold små børn uden for din absurde kampagne!

Sverigedemokraterne har fra starten kritiseret kampagnen. I Juni gav en af partiets lokalpolitikere rigspolitichef Dan Eliasson det tip, at der kun er én slags ‘armbånd’, der virker mod seksuelle krænkere, nemlig håndjern.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview