Norsk politi advarer piger efter snesevis af overgreb: Gå ikke alene om aftenen

Norsk_politi_advarer_piger_efter_snesevis_af_overgreb_Gaa_ikke_alene_om_aftenen

Efter en serie af overgreb advarer politiet nu unge kvinder mod at gå alene om aftenen i Oppland. Store kulturforskelle er årsagen til overgrebene, mener politiet.

I Oppland, omkring 150 km nord for Oslo, har man i årets første tre måneder oplevet snesevis af seksuelle krænkelser af piger og unge kvinder.

Det fortæller flere norske medier, blandt andre VG og Dagbladet.

Politiet i Vestoppland opfordrer på baggrund af overgrebene piger til ikke at gå alene om aftenen.
Politiet i Vestoppland peger på kulturforskelle som årsag og opfordrer på baggrund af overgrebene piger til ikke at gå alene om aftenen.

Udlændinge i grupper bag samtlige overgreb

Overgrebene udføres efter samme skabelon hver gang, fortæller det lokale politi.

– Hver gang har der været to eller flere fyre sammen om handlingerne. Alle unge og af udenlandsk oprindelse, siger Bjørn Slåtsveen, efterforskningsleder i Vestoppland politidistrikt, ifølge VG til lokalavisen Oppland Arbeiderblad.

Politiet advarer piger mod at gå alene om aftenen

Politiet i Vestoppland er bekymret over udviklingen og advarer nu piger mod at færdes alene på gaderne om aftenen.

– Der findes kulturforskelle mellem Norge og visse andre lande, som er så store, at sådan noget som dette kan ske. Det kan ofte være fornuftigt at gå sammen med nogen, når man kan, i hvert fald for piger om aftenen, siger Bjørn Slåtsveen.

Foto: Google Maps.
Foto: Google Maps.

Seks sager er foreløbig anmeldt til politiet, som har afhørt tre formodede gerningsmænd. Vestoppland politidistrikt dækker 13 kommuner og har godt 110.000 indbyggere.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Norsk politi advarer piger efter snesevis af overgreb: Gå ikke alene om aftenen

 • 8. april 2016 kl. 15:50
  Permalink

  Det er satme en trist udvikling og det føles som en fuldstændig falliterklæring og accept af tingenes udvikling, at det skal den naturlige følge af kulturforskellene bliver en begrænsning af kvindernes adfærd. Jeg beklager alle de kommentarer på din side i dag, men der er godt nok mange ting, der er yderst frustrerende.

  Svar
  • 8. april 2016 kl. 17:36
   Permalink

   Det skal du ikke. Kommentarer er altid velkomne 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *