Ligestillingsnyt

Ny Twitter-kampagne: #detbetyderikkeja

_detbetyderikkeja

Dansk Kvindesamfund lancerer ny kampagne på Twitter under hashtagget #detbetyderikkeja. Fokus er denne gang på voldtægt.

Dansk Kvindesamfund havde stor succes med at skabe opmærksomhed omkring hashtagget #jegharoplevet på Twitter for små to uger siden. Kampagnen, som var inspireret af den norske #jegharopplevd, havde til formål at udbrede kendskabet til hverdagssexisme, og mange kvinder fortalte om dårlige oplevelser med mænd.

Læs også: #jegharoplevet: Feminisme reduceret til Twitter-performance?

På baggrund af succesen med #jegharoplevet har Dansk Kvindesamfund lanceret en ny Twitter-kampagne under hashtagget #detbetyderikkeja. Fokus er denne gang på voldtægt, og kvinder opfordres til at fortælle om alt det, som ikke betyder ja til sex.

2015-04-27_165603

#detbetyderikkeja har foreløbig ikke opnået den samme succes som #jegharoplevet, men en del bidrag er det blevet til. Her et par eksempler:

2015-04-27_1712152015-04-27_171101

#detbetyderikkeja kommer samtidig med, at Københavns Kommune kører en stor kampagne mod voldtægt, som kan ses på busser og andre steder i det offentlige rum. #detbetyderikkeja blev startet den 21. april, og der kommer fortsat nye kommentarer til på Twitter.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Ny Twitter-kampagne: #detbetyderikkeja

 • John Bon J

  Det vil altså sige at:
  Amalie Aistrup er blevet voldtaget 2 gange.
  Lisa voldtager 2 gange.
  Helle voldtaget tre gange.
  Mette voldtaget tre gange.

  Eller handler det om forsøg på voldtægt? Eller måske om at shame grimme mænd som lægger an på de søde prinsesser?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *