23. maj, 2024

Ny Twitter-kampagne: #detbetyderikkeja

_detbetyderikkeja

Dansk Kvindesamfund lancerer ny kampagne på Twitter under hashtagget #detbetyderikkeja. Fokus er denne gang på voldtægt.

Dansk Kvindesamfund havde stor succes med at skabe opmærksomhed omkring hashtagget #jegharoplevet på Twitter for små to uger siden. Kampagnen, som var inspireret af den norske #jegharopplevd, havde til formål at udbrede kendskabet til hverdagssexisme, og mange kvinder fortalte om dårlige oplevelser med mænd.

Læs også: #jegharoplevet: Feminisme reduceret til Twitter-performance?

På baggrund af succesen med #jegharoplevet har Dansk Kvindesamfund lanceret en ny Twitter-kampagne under hashtagget #detbetyderikkeja. Fokus er denne gang på voldtægt, og kvinder opfordres til at fortælle om alt det, som ikke betyder ja til sex.

2015-04-27_165603

#detbetyderikkeja har foreløbig ikke opnået den samme succes som #jegharoplevet, men en del bidrag er det blevet til. Her et par eksempler:

2015-04-27_1712152015-04-27_171101

#detbetyderikkeja kommer samtidig med, at Københavns Kommune kører en stor kampagne mod voldtægt, som kan ses på busser og andre steder i det offentlige rum. #detbetyderikkeja blev startet den 21. april, og der kommer fortsat nye kommentarer til på Twitter.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview