Pernille Skipper: Systemets behandling af voldtægtssager er et ligestillingsproblem

Pernille Skipper. Billede: Pressefoto, Folketinget. Fotograf: Steen Brogaard.
Pernille Skipper. Billede: Pressefoto, Folketinget. Fotograf: Steen Brogaard.

»Det er et kæmpe ligestillingsproblem, når forbrydelser mod kvinder svigtes i så enorm grad«, mener Enhedslistens frontfigur, Pernille Skipper.

Pernille Skipper er en af de politikere, der i den seneste tid har forholdt sig til de verserede sager om voldtægt, og Enhedslistens frontfigur er i dag ude med endnu en tilkendegivelse.

I opslaget, som kan ses herunder, skriver Skipper blandt andet, at man er »blind og døv, hvis man ikke erkender, at der er strukturelle problemer i behandlingen af voldtægtssager i systemet«. Samtidig fastslår hun, at det er »et kæmpe ligestillingsproblem, når forbrydelser mod kvinder svigtes i så enorm grad«.

Skipper blev i sidste uge anmeldt til politiet for at udtale sig forkert og på en måde, som kan påvirke sagens udfald, i forbindelse med den meget omtalte dom i voldtægtssagen fra Herfølge, hvor tre unge mænd blev frifundet for voldtægt af en ung kvinde ved en fest.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *