Prisen for #MeToo: Nyhedsmedie forbyder medarbejderne at dele taxaer og give lange knus

Hos amerikanske NBC må medarbejderne fremover kun give hinanden et knus, hvis de følger specifikke retningslinjer, som indbefatter, at knuset skal være kort, og at de knusende skal træde væk fra hinanden umiddelbart efter knusets afslutning. Billede: Arkivfoto.

Medarbejderne får desuden pligt til at fortælle HR eller deres chef om »upassende« forhold eller adfærd blandt deres kolleger. Undlader de, ryger jobbet.

Amerikanske NBC indfører med øjeblikkelig virkning strenge regler for medarbejdernes omgang med hinanden.

Tiltaget kommer i efterdønningerne på fyringen af den nu tidligere ‘Today’-showvært Matt Lauer, som NBC sagde farvel til i november efter anklager om seksuel chikane.

Kun korte knus og ingen deletaxa

De nye regler betyder blandt andet, at medarbejderne ikke længere må dele en taxa hjem.

De betyder også, at det fremover vil være forbudt for medarbejderne at give hinanden et knus, medmindre knuset er kort, og medarbejderne straks træder væk fra hinanden.

Det fortæller en anonym kilde til amerikanske Page Six.

– Medarbejderne har fået at vide, at hvis de får nys om affærer, romancer, upassende forhold eller upassende opførsel på kontoret, så skal de rapportere det til HR, deres overordnede eller virksomhedens anti-chikane-telefon. Folk er rystede over, at de nu forventes at stikke deres venner, fortæller kilden.

– Desuden er der blevet indført en række latterlige regler om adfærd på kontoret. En regel handler om knus. Hvis du ønsker at give en kollega et knus, skal du gøre det hurtigt, give slip med det samme og træde væk for at undgå kropskontakt, uddyber kilden.

– Oven i det er der kommet stramme regler om samvær, som inkluderer, at det ikke er tilladt at dele en taxa hjem eller invitere en veganer med på steakhouse, tilføjer kilden.

NBC har tidligere i december meddelt, at mediet vil tvinge sine medarbejdere til at deltage i anti-chikane-træning samt gennemføre en evaluering af kulturen på nyhedsredaktionen.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *