16. juli, 2024

Renée Toft Simonsen bekymret: Min datter mener, at ligestilling er noget, vi har

Det bekymrer den tidligere topmodel Renée Toft Simonsen, at hendes datter mener, at Danmark er et ligestillet samfund. Billede: Screenshot, DR Nyheder, YouTube.

»Hun har heldigvis valgt at skrive om feminisme i en stor opgave, som hun skal i gang med om lidt«, fortæller tidligere topmodel Renée Toft Simonsen. 

Opdateret 25/1/2018, 13:02.

Når EU’s Institut for Kønsligestilling, EIGE, måler på ligestillingen i EU, placerer Danmark sig konsekvent på en flot andenplads, kun overgået af Sverige.

Det skete ved målingen i 2005, det skete ved målingen i 2010, det skete ved målingen i 2012, og det skete ved den seneste måling i 2015.

Vores placering som europæisk ligestillingsduks imponerer imidlertid ikke Renée Toft Simonsen, en af mere end 1.100 medunderskrivere på et nyt dansk manifest mod »patriarkalske strukturer«.

Ifølge den tidligere topmodel er det tværtimod vigtigt at fastholde forestillingen om Danmark som et uligestillet samfund.

Bekymret over positiv datter

Til Berlingske fortæller Renée Toft Simonsen således, at hun blev bekymret, da den ene af hendes døtre for nylig erklærede, at vi allerede har ligestilling i Danmark.

– Jeg har (…) snakket en del med mine døtre, og et eller andet sted bekymrer det mig faktisk lidt, at den ene af dem for ikke så længe siden gav udtryk for, at ligestilling da er noget, som vi har, siger hun.

Datteren har dog planer om at skrive en opgave om feminisme, og det beroliger Renée Toft Simonsen.

– Hun har heldigvis valgt at skrive om feminisme i en stor opgave, som hun skal i gang med om lidt. Det er jeg glad for, siger hun.

– Jeg håber, at hun får læst nogle gode tekster, og at hun får en dybere forståelse for, hvorfor feminismen opstod, dens nødvendighed, hvad den kæmper for, og hvor forbandet vigtigt det er, at vi kvinder er solidariske og ikke hviler på laurbærerne, tilføjer Renée Toft Simonsen.

Til Berlingske forklarer Renée Toft Simonsen samtidig, at hun er medunderskriver på det nye manifest, fordi kvinder er nødt til at stå sammen i kampen mod det patriarkalske samfund, Danmark er.

– Vi er nødt til at være solidariske med hinanden, hvis vi skal rykke noget som helst ved de dybe og meget gamle patriarkalske mønstre og strukturer, som vi alle lever under, fastslår hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview