Viralt

Rigtige mænd gider ikke arbejde med omsorg

Fagforeningerne LO, FTF, DM og DJØF er klar med video nummer to i deres kampagne for ligestilling på arbejdsmarkedet. Denne gang er det myten om, at mænd ikke ønsker at arbejde med omsorg, fagforeningerne vil punktere.

Men er det en myte? Ifølge videoen er kun 3% af sygeplejerskerne i Danmark mænd. Da hverken kvinder eller mænd tvinges til at blive sygeplejersker – eller til ikke at blive det – kunne noget derfor tyde på, at de fleste mænd hellere vil arbejde med noget andet.

I videoen antydes det, at årsagen til mænds fravalg er opdragelse og socialisering. Men er det hele forklaringen? Og er det overhovedet et problem, at mænd og kvinder har forskellige ønsker til deres arbejdsliv, så længe de har fri og lige adgang til at uddanne sig og arbejde inden for de områder, de gerne vil? Bedøm selv.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *