14. juni, 2024

Sædbank lancerer ‘Tinder-app’: Swipe dig til de rigtige gener

Swipe, vælg, og bestil. Britisk sædbank har lanceret 'Tinder-app' for kvinder, der leder efter donorsæd. Billede: Screenshot fra appen/arkivfoto.
Swipe, vælg, og bestil. Britisk sædbank har lanceret ‘Tinder-app’ for kvinder, der leder efter donorsæd. Billede: Screenshot fra appen/arkivfoto.

Kvinder på jagt efter donorsæd kan kan blandt andet sortere på nationalitet og etnicitet på den nye app, som har fået tilnavnet ‘bestil en far’-appen.

Kvinder, der ønsker at få børn uden en partner, har nu fået endnu nemmere ved at finde den rigtige sæddonor til projektet.

For med den nye app ‘London Sperm Bank Donors’ er det lige så let at finde donorsæd, som det er at finde en date på Tinder.

Let at fravælge donorer på nationalitet og etnicitet

Appen blev lanceret i sidste uge af The London Sperm Bank og giver donorsædsøgende kvinder mulighed for at swipe sig gennem sædbankens potentielle donorer.

På forhånd kan kvinderne udelukke grupper af donorer baseret på kriterier som nationalitet, etnicitet, hårfarve og øjenfarve, så de ikke skal spilde tid på mænd, hvis sæd de ikke er interesseret i.

Sæden kan købes direkte i appen for 8.200 kroner

Finder en kvinde den rette donor via appen, kan hun købe en portion sæd direkte gennem appen for £950, hvilket svarer til 8.200 kroner.

For det beløb får kvinden dog kun sæden. Selve fertilitetsbehandlingen er ikke inkluderet i prisen.

Når den rigtige donor er fundet, kan hans sæd bestilles i appen med et klik. Prisen er £950 - 8.200 kroner. Billede: Screenshot fra appen.
Når den rigtige donor er fundet, kan hans sæd bestilles i appen med et klik. Prisen er £950, svarende til 8.200 kroner. Billede: Screenshot fra appen.

The London Sperm Bank er en af Storbritanniens største sædbanker og har over 25.000 donorer på hylderne.

Den nye app, som i Storbritannien allerede har fået tilnavnet ‘order a daddy app’, er tilgængelig på iTunes og kan findes her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview