Sanne Søndergaard tager dem ud – en ad gangen

Standupkomiker og feminist Sanne Søndergaard er på kønskrigsstien og er gået i gang med at udelukke mænd fra at deltage i debatter på sin Facebookside.

I et opslag skriver Søndergaard: »Oh yeah, ta’r dem ud, en af gangen. Alt sammen blot en del af mine systematiske angreb.« Opslaget viser en kommentar fra en mand, der skriver, at det sårer ham at læse hendes systematiske angreb mod mænd, hvortil Søndergaard svarer, at det sårer hende som tænkende væsen »at læse så dum en besked« (se screenshot). Manden er siden blevet blokeret fra Søndergaards Facebookside.

Søndergaard: Cleaning out her closet

At Sanne Søndergaard er i gang med at rydde op, fik jeg selv at mærke i går. I forbindelse med de seneste artikler på DR om mandekrisecentre, havde Søndergaard skrevet et kritisk indlæg på Berlingske, som hun naturligvis delte på sin Facebookside.

Hendes indlæg handlede om, at DR gik mændenes ærinde i ligestillingsdebatten og fokuserede for lidt på vold. I indlægget skrev hun blandt andet:

Bemærk, hvor yndefyldt ordet “vold” er kamufleret i den første sætning. Som om vold bare lige er en tilfældig livskrise. Som om det, at staten er nødt til at bruge en masse midler på at hjælpe kvinder og børn, fordi de bliver tævet og truet af mænd, er en særlig kvindeluksus på linje med statsbetalt manicure og spaophold.

2015-02-25_124314Da jeg havde læst indlægget, skrev jeg en kommentar på Søndergaards Facebookside under det pågældende opslag, hvor jeg stilfærdigt påpegede, at nok bliver kvinder udsat for partnervold i højere grad end mænd, men ser man på det samlede voldsbillede udsættes mænd for 50% mere vold end kvinder – et tal, jeg tidligere har skrevet om, og som stammer fra Danmark Statistik – og at Søndergaard burde medtænke det i sin analyse.

Jeg skrev min kommentar for to dage side, og i går kunne jeg konstatere, at den var slettet, og at jeg var blevet blokeret fra Sanne Søndergaards Facebookside. Det samme gjaldt alle andre kommentarer, som ikke var entydigt positive, og tråden under det pågældende opslag stråler nu af velfriseret enighed (se screenshot).

Hvor mange mænd Søndergaard agter at blokere fra sin Facebookside, vides ikke. Men når selv høflige og saglige beskeder som Pers og kommentarer som min fører til blokering, må det forventes at være ganske mange. Den 35-årige standupkomiker får således mere end almindeligt travlt i den kommende tid, hvis hun skal fortsætte, hvad hun er gået i gang med: at ‘tage dem ud’ en ad gangen.

Personligt ærgrer det mig en smule, at jeg ikke længere kan deltage i debatten på Søndergaards Facebookside, om end det ikke er noget, jeg ligger søvnløs over. Det, der mere bekymrer mig, er den tankegang, der ligger til grund for hendes ‘oprydning’; at alle, der ikke giver hende ret, eller som bringer fakta ind i diskussionen, der svækker hendes argumentation, skal slettes og forhindres i at deltage. For hvad bliver resultatet af det? En indholdsløs pseudodebat, hvor folk med de samme værdier kan give hinanden ret i de samme konklusioner.

Det må, også i kønsdebatten, være til alles bedste, at synspunkter udveksles på tværs af anskuelser. Det er det, man bliver klogere af. Ensidigt rygklapperi fører ingen vegne. Nu skal det naturligvis understreges, at Sanne Søndergaard er i sin gode ret til at gøre med sin Facebookside, hvad hun har lyst til – herunder slette kommentarer og blokere enhver, hun ønsker at blokere. Men det er trist, at hun ikke i stedet tager debatten.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

3 thoughts on “Sanne Søndergaard tager dem ud – en ad gangen

 • 25. februar 2015 kl. 16:59
  Permalink

  Det kan ikke nytte noget at lade sig frustrere af Sanne Søndergaard. Jeg tror ikke, at der nogensinde vil komme noget frugtbart ud af at diskutere med hende.
  Men hun kan nu fremover bruges som eksempel, hvis nogen vil have belæg for, at visse feminister simpelt hen ikke accepterer at blive modsagt.

  Svar
 • 25. februar 2015 kl. 18:10
  Permalink

  det forbavser mig nu ikke at Sanne Søndergaard gør som hun gør. Det er ofte det man se feminister gør. I mangel af argumenter griber de efter deres eneste udvej og undlader at svare på de spørgsmål de får.

  Men godt at der kommer fokus på det, så de sidste der ikke har forstået hvor usaglig og giftig feminismen er, kan få øjnene op for det også.

  Svar
 • 25. februar 2015 kl. 18:18
  Permalink

  Jeg kunne forresten ikke lade være med at tænke på Sanne Søndergaard forleden, da jeg læste Hella Joof under overskriften: Hella Joof: “Mænd skal lære at vaske deres …”

  Jeg tænkte på kontrasten i Sanne’s kritik af at mænd ikke en gang skulle tænke på at en kvinde var lækker med en barberet fisse. Gad vide om hun fandt det sexistisk at Hella Joof udtalte som hun gjorde.

  Eller gad vide om hun syntes det var helt iorden hvis eks. Mads Mikkelsen udtalte. Nogle kvinder skal simpelthen lære at vaske deres fisse inden de går i byen.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *