16. juli, 2024

Sejr til Reklamér: Restaurant ændrer busreklame efter kritik

Busreklame_Fabio
Restauratør Fabio Avenoso og en nøgen kvinde pryder i øjeblikket bagenden af flere københavnske busser. Men det stoppes nu, lover restauranten efter kritik. Billede: Sociale medier.

‘Restaurant Fabio’ lover omgående ændring af busreklame efter klage fra antisexismesiden Reklamér.

Tirsdag eftermiddag fortalte kvinderne bag Reklamér på deres Facebookside, at de havde indsendt en klage over en busreklame for den italienske restaurant ‘Fabio’.

– I dag har vi sendt en klage ind over en reklame, som lige nu kører rundt på busserne i København. Det er en italiensk restaurant, der markedsfører sig med en mand i jakkesæt, med en nøgen kvinde der omfavner ham. Kunne det ikke lade sig gøre for Fabio at reklamere for sin pasta uden at krydre den med sexisme?, skrev de blandt andet i opslaget.

Og man må sige, at klagen virkede efter hensigten. Allerede i dag modtog Reklamér et svar fra restauranten, og den lover omgående ændring af den kritiserede busreklame.

– Tak for jeres henvendelse og synspunkter. Jeg kan glæde jer med at vi har bedt busselskabet ændre reklamen asap. Der er mange delte meninger om reklamen er vi godt klar over. Det er ikke en atypisk reklame i Italien eller for italienere. Men nok for stor en portion for mange danskere. Det skal vi selvfølgelig respektere og derfor koger vi også pastaen de 2 min ekstra til den dansk smag allerede. Bedste sommerhilsner fra Fabio & Christine, står der i svaret fra restauranten, som Reklamér har delt med sine følgere, og som kan ses herunder.

‘Restaurant Fabio’ er i forvejen omtalt i de danske medier for tiden, ikke mindst fordi statsminister Lars Løkke Rasmussen for nylig deltog i restauratør Fabio Avenosos private fødselsdag på restauranten.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview