14. juni, 2024

Simon Simonsen i hilsen fra mandekonference i Oslo: Træt af DR’s »feministiske ensidighed«

International Mens’ Day Conference i Oslo. På billedet ses blandt andre Warren Farrell (nummer tre fra venstre) og Simon Simonsen (nummer seks fra venstre). Foto: Privat.

Simon Simonsen var blandt talerne, da mænd fra USA, Canada og Skandinavien i går samledes til konference i Oslo på den internationale mandedag.

Med den anerkendte mandeforsker og tidligere feminist Warren Farrell som hovedtaler afholdt norske Mannsforum.no i går international mandekonference i Kulturhuset i Oslo.

Anledningen var den internationale mandedag, og blandt talerne var to danske repræsentanter, formand for Foreningen Far, Jesper Lohse, og formand for Manderådet, Simon Simonsen.

Hvor var DR?

I en e-mail fra Oslo skriver Simon Simonsen til Reelligestilling.dk, at han er træt af DR’s dækning af den internationale mandedag.

»DR er så fejlagtig og feministisk ensidig i deres dækning«, lyder det fra Simonsen, som henviser til en artikel, der blev bragt på dr.dk i går.

Simon Simonsen og Warren Farrell foran det norske parlament. Foto: Privat.

Ifølge artiklen skal mændene inviteres ind i ligestillingskampen. Men det er noget vrøvl, mener Simonsen. Mange mænd er allerede en del af kampen. De bliver bare ikke hørt i medierne, fordi de ikke er feminister.

»DR bruger en ny feministisk mandlig debattør«, skriver Simonsen med henvisning til feministen Anders Haahr Rasmussen, som tidligere har lavet podcast for DR sammen med Emma Holten og i går blev fremhævet i flere DR-artikler for i en tale i anledning af den internationale mandedag at sige, at mænd har brug for et sprog at udtrykke deres følelser med.

I stedet for Anders Haahr Rasmussen burde DR give plads til nogle af de stemmer, som i årevis har talt mænds sag, mener Simonsen, der foruden at være formand for Manderådet er tidligere mandeforsker med Skandinaviens første ph.d. om mænds sundhed på cv’et.

»Vi er mange, DR vælger at overhøre«, skriver Simonsen, som samtidig undrer sig over, at DR undlod at dække konferencen i Oslo.

»Mandebevægelsens founding farther og superstjerne Warren Farrell besøgte Skandinavien. Hvor var DR?«, spørger han retorisk.

  • Konferencen ‘International Men’s Day Conference Oslo 2019’ blev arrangeret af norske Mannsforum.no. Du kan læse mere om konferencen her.
  • I sin tale kom Simon Simonsen blandt andet ind på, at mænd har grund til at være stolte af sig selv, og at der skal gøres mere for drenge og mænd, der har det svært. Du kan læse hele hans tale (på engelsk) her.
  • Anders Haahr Rasmussen skrev i anledning af den internationale mandedag en tale, som kan læses her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview