14. juni, 2024

Socialdemokrat skrev kritisk om »betonfeminisme«: Nu får han bank af feministernes »tæskehold«

Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen (tv.) er kommet i uføre på Facebook efter feminismekritisk opslag tirsdag. Blandt hans kritikere er tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand (tv.). Billede: Kampagnefoto, Simon Simonsen, Facebook/Screenshot, video, ft.dk.

De tæver ham lige nu: Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen mener, at »betonfeminister« har overtaget #MeToo-kampagnen. 

Da den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen tirsdag satte sig til tasterne på Facebook, havde han næppe forudset konsekvenserne af det opslag, han gik i gang med at skrive.

Opslaget handler med udgangspunkt i en artikel i Ekstra Bladet om Mick Jagger og en yngre kæreste om #MeToo-kampagnen, som ifølge Simon Simonsen er blevet overtaget af »småfnisende feminister«, der »udstøder nydelsesfulde gys, når de konstant sætter sig i centrum«.

– Fra at debatten handlede om folk der reelt havde været udsat for overgreb, er det nu blevet overtaget af de forkerte: det er nu småfnisende feminister der har hidset sig op, og udstøder nydelsesfulde gys, når de konstant sætter sig i centrum: “se mig – hør mig” – samtidig med de angler efter medfølelse over en “krænkelse” som fx består i det at blive set “forkert” på af et andet menneske, skriver socialdemokraten i opslaget.

Simon Simonsen hævder desuden, at feministerne laver lister over mænd, »om kommer med den mindste kritik eller spørgsmål«. Noget, han kalder »GestapoFeminisme«

– Samtidigt kan man læse hvordan betonfeminister laver lister på facebook over de mænd som kommer med den mindste kritik eller spørgsmål. Det er jo langt ude med GestapoFeminisme. Det er en regulær hån mod de kvinder og mænd som virkelig har været udsat for krænkelser og vold. Og som vi kender og som har haft modet til at stå frem i denne kampagne. En hån!, skriver Simon Simonsen.

Får tæv af det feministiske »tæskehold«

Den mandlige socialdemokrats opslag har i den grad frembragt reaktioner i feministiske kredse.

Ikke mindst blandt vennerne og følgerne af Dansk Kvindesamfunds tidligere næstforkvinde Ulla Tornemand, som i skarpe vendinger tager afstand fra Simon Simonsen i et opslag om sagen.

– Mød Simon Simonsen, kandidat til Borgerrepræsentationen for S i København. Så du ved, hvor du ikke skal sætte dit kryds, hvis du ønsker politikere, som arbejder for at tage partnervold og seksuelle overgreb mod piger og kvinder alvorligt, indleder Ulla Tornemand.

I kommentarfeltet under den tidligere næstforkvindes opslag deltager adskillige markante feminister, herunder forfatter Susanne Staun, journalist Dorte Toft, journalist Mette Fugl, kønsforsker Rikke Andreassen samt flere ledende medlemmer af Dansk Kvindesamfund.

Stemningen i kommentarfeltet er brysk, og flere fortæller, at de har kontaktet Socialdemokratiet.

– Hvis man har lyst til at spørge til om det er officiel politik og sådan, kan man prøve partikontoret@socialdemokratiet.dk, overborgmesteren@kk.dk, skriver Anja Uglebjerg.

– Jeg skriver også og spørger, det er almindellg socialdemokratisk valgstil at bagvaske og udstille folk, som han overhovedet ikke kender, svarer Susanne Staun.

– Jeg har skrevet det til Trine Bramsejl, Socialdemokratiets retsordfører, der i dag er fremme med deres nye kampagne der opfordrer til forbud mod psykisk vold. Hun har lovet at kigge på sagen, tilføjer Charlotte Kirkegaard i en ny kommentar.

Susanne Staun meddeler undervejs i debatten, at Simon Simonsen er medlem af Foreningen Far og skal være ordstyrer for foreningen ved et jubilæumsarrangement på Christiansborg. En oplysning, som bestemt ikke gør stemningen mildere.

Endnu flere kritiske kommentarer kan findes under det oprindelige opslag på Simon Simonsens Facebook-side. Her skal antallet af kommentarer nu måles i hundreder.

Fastholder sit synspunkt

Som foreløbig konsekvens af kritikken har Simon Simonsen lavet et nyt opslag, hvor han forholder sig til forløbet.

– Dagbladet Information’s Tine Byrkel, forfatterinden Susanne Staun, enhedsliste-tillidsfolk og -veninder er gået i selvsving over en diskussion hvor jeg ikke vil fordømme at Mick Jagger har en ung kæreste. Det har ført til ca. 300 kommentarer på opslaget og helt crazy reaktioner, skriver han.

– Metoden de bruger er internet baseret “udstilling af folk” som de åbenlyst kalder det, misinformation og de skaber kaos i diskussionerne. Og retorikken er ikke fin og der tales om voldsomheder. Her er et lille uddrag jeg har fået tilsendt: “…at dø. Så langt vil jeg dog ikke gå” overfor mændene de går efter – og det skulle være fra Susanne Staun. Og så laves der lister over uenige mænd, som om det var under et naziregime. Hvis i skulle møde mig derude i fb-trådene med hugtænder på så er det altså bare mig – men i vrede enhedslistedamers versioner, fortsætter Simon Simonsen, som afslutter med at fortælle, at han er ok trods kritikken.

– Alt godt her. Kærlighed ❤️ til mine døtre, kæreste, mor, søster og de 95% af befolkningen der ikke stemmer på enhedslisten – og nej: alle mænd og drenge er ikke skyld i verdens problemer, lyder det.

De tre opslag

Nedenfor kan du se de tre opslag og klikke dig videre til diskussionerne. Debatten er fortsat i fuld gang på de forskellige Facebook-sider, og intet tyder på, at det sidste er sagt i sagen.

Simon Simonsens oprindelige opslag

Ulla Tornemands kritik af Simon Simonsens opslag

 Simon Simonsens reaktion på kritikken

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview