19. maj, 2024

Socialdemokraternes ligestillingsordfører vil have kønnede skilte ud af legetøjsforretninger

Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, finder det utidssvarende, at legetøjsbutikker har separate afdelinger og hylder til drenge og piger. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/Hamleys Toys, London, Wikipedia, fotograf: Cnyborg.

»1950’erne har ringet – de vil gerne have deres skilte tilbage«, skriver Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, på Twitter.

Er det gammeldags at have separate hylder og afdelinger til pige – og drengelegetøj i legetøjsbutikker?

Ja, mener socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, som forleden var på udkig efter legetøj i den kinesiskejede britiske tøjforretning Hamleys Toys på Vesterbrogade i København.

1950’erne har ringet

Butikkens skiltning faldt Rasmus Horn Langhoff for brystet, og resolut tog han et billede af problemet og henvente sig til sine følgere på Twitter.

– 1950’erne har ringet, Hamleys Toys – de vil gerne have deres skilte tilbage, skrev den socialdemokratiske ligestillingsordfører på det sociale medie.

https://twitter.com/rasmushorn/status/919185815447666690

Som det fremgår af billedet, står der »drenge« over hylderne til venstre med blandet legetøj og »piger« over hylderne til venstre med nederdele i forskellige farver.

Da der intet odiøst er over skiltningen i sig selv, kan det kun være selve kønsangivelsen, Rasmus Horn Langhoff reagerer på.

Nederdele under et skilt med ordet »piger« går ikke i 2017, mener han.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview