24. maj, 2024

Susan Sarandon: Sexistisk at sige, at jeg skal stemme på Hillary, fordi jeg er en kvinde

Ifølge Susan Sarandon er det sexistisk og udtryk for en forældet tankegang at mene, at kvinder skal stemme på kvinder, fordi de er kvinder. Billede: Screen shot, Entertainment Weekly.
Ifølge Susan Sarandon (til højre) er det sexistisk og udtryk for en forældet tankegang at mene, at kvinder skal stemme på kvinder, fordi de er kvinder. Billede: Screen shot fra Entertainment Weeklys interview, som du kan se et klip fra nederst i artiklen.

Det hører fortiden til at mene, at kvinder skal stemme på kvindelige kandidater i politik, mener tidligere Oscar-vinder Susan Sarandon.

– Det er sexistisk at forestille sig, at en kvinde gør alt baseret på sit køn.

Sådan siger 69-årige Susan Sarandon, der er stærkt kritisk over for ideen om, at kvinder har en særlig forpligtelse til at stemme på kvindelige kandidater.

– Jeg tror virkelig, at det er at gøre kvinder en bjørnetjeneste at tro, at de vil være påvirket af deres køn og ikke af sagerne, uddyber hun i et interview med Entertainment Weekly.

Unge kvinder er for længst kommet videre

Ifølge den tidligere Oscar-vinder er tiden løbet fra ideen om, at kvinder udgør ét, stort fællesskab, hvor alle er enige om alt, og alle styrer i samme retning. Derfor er hun både overrasket og vred over den kritik, der er blevet rettet mod hende, fordi hun støtter Bernie Sanders og ikke Hillary Clinton.

– Det har været meget skuffende, især når det er blevet gjort af folk, som du tror er feministiske ikoner. At de viser sig at være så meget ude af ‘touch’ med, hvor vi er i dag, siger hun.

– Det er derfor, unge pige har haft den her diskussion om overhovedet at bruge ordet feminist. Og nu begynder at rebrande det, fortsætter Sarandon.

– De piger er langt forbi: ‘Dette er, hvad du skal gøre, fordi du er en kvinde’, påpeger hun.

Du kan se et klip fra interviewet med Susan Sarandon herunder.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview