Sven Melander til mænd om voldtægt: Erkend den kollektive skyld

Den svenske skuespiller Sven Melander (tv.) tager popstjernen Zara Larsson (th.) i forsvar i ny video. Billede: Facebook/Melanders video.
Den svenske skuespiller Sven Melander (tv.) forsvarer popstjernen Zara Larsson (th.) i ny video. Billede: Facebook/Melanders video.

Den svenske skuespiller Sven Melander tager popstjernen Zara Larsson i forsvar i video, der allerede er set af mere end 900.000.

Den 68-årige svenske skuespiller Sven Melander er forundret over mænds reaktioner på Zara Larssons udfald mod mænd i de seneste måneder.

Larsson har både på sociale medier og i interview udtrykt, at hun hader mænd, men det er alligevel forkert at kritisere hende, mener Melander.

– Alle de her mænd havner på den gale side. De havner på voldtægtsmandens side, siger han blandt andet i videoen, inden han kommer med en opfordring til alle mænd:

– Erkend den kollektive skyld. Det er mænd, der voldtager. Hvad kan jeg gøre for at ændre på det?

Sven Melander delte sin video på Facebook tidligere i dag, og den er allerede set af mere end 900.000. Videoen varer små to minutter og kan ses nedenfor.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *