16. juli, 2024

Svensk feminist tager igen bladet fra munden: Jeg hader mænd af hele mit hjerte

Marwa Karim er flere gange blevet hyldet for sin indsats mod mobning som blogger og foredragsholder. Billede: Screenshot, YouTube, Gävle Kommune.

»Jeg hader mænd af hele mit hjerte. Mænd er svin«, skriver den svenske feminist Marwa Karim, der tidligere har beskrevet sig selv som »stolt mandehader«.

Den svenske feminist Marwa Karim er ikke bange for at skrive, hvad hun mener. Slet ikke om det modsatte køn.

– Jeg hader mænd af hele mit hjerte. Mænd er svin, skriver hun i et debatindlæg, der handler om mænds overgreb på kvinder.

– Jeg er så træt af machokulturen. Jeg er så træt af mænds vold mod kvinder. Jeg er så træt af voldtægtsmænd, som tror, de har retten til at røre ved vore kroppe, fortsætter hun.

– Og så klager folk over, at feminismen er gået for langt. Feminismen er aldrig gået for langt og kommer aldrig til at gøre det, skriver den svenske feminist.

Stolt mandehader

Det er ikke første gang, Marwa Karim udtrykker sin negative holdning til mænd. I 2016 fremhævede hun i et debatindlæg, at hun var stolt af sit mandehad.

– Indtil det sker [at en række samfundsændringer finder sted, red.] er jeg en stolt mandehader. For I er modbydelige væsner, der lever på vor jord, skrev hun blandt andet.

Indlægget førte til stor debat, og det svenske socialdemokratis ungdomsparti, SSU, som Marwa Karim var medlem af, måtte efterfølgende tage afstand fra hendes udtalelser.

Hyldet gentagne gange

Marwa Karim er i Sverige foruden sine holdninger til mænd kendt for sin indsats som blogger og foredragsholder og er flere gange blevet hyldet i Sverige for sin indsats mod mobning, som tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser som mobbeoffer.

Første gang i 2014, hvor hun som 19-årige blev kåret til »Årets ungdomshelt« ved Aftonbladets galla »Svenske Helte«.

– Marwa er en helt, fordi hun, efter 10 års fysisk og psykisk mobning, turde blogge og holde foredrag på skoler om det, hun var været udsat for, til og med foran sine egne mobbere, lød juryens begrundelse dengang.

Og igen i 2015 modtog Marwa Karim en pris, denne gang fra Gävle Kommune, der ligeledes lagde hendes anti-mobbearbejde som blogger og foredragsholder til grund for udmærkelsen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview