Svensk politiker: Værre når svenske mænd voldtager

Den svenske politiker Barbro Sörman. Billede: Vänsterpartiet.
Den svenske politiker Barbro Sörman. Billede: Vänsterpartiet.

Den svenske politiker Barbro Sörman føler sig misforstået, efter hun på Twitter skrev, at det er værre, når svenske mænd voldtager.

»De svenske mænd, som voldtager, gør det jo trods opvækst med ligestilling. De foretager et aktivt valg. Det er værre efter min mening«.

Sådan skrev den svenske politiker Barbro Sörman (Vänsterpartiet) søndag på Twitter i en debat om voldtægt.

Tweetet afstedkom massiv kritik, og Sörman har nu lukket sin Twitter-konto.

Føler sig misforstået

Til SVT fortæller Sörman, at hun føler sig misforstået.

– Citatet er jo taget ud af sin sammenhæng. Det er ikke værre, hvis en svensker begår voldtægt. Men jeg synes, der er et enormt fokus på etnicitet i den her debat, og det var det, jeg ville udfordre, siger hun.

Den svenske politiker afviser, at man kan forklare de mange voldtægter og seksuelle krænkelser i Sverige med det store antal indvandrere i landet.

– Hvis man skal gøre det til et spørgsmål om kultur, så må man også gøre det, når det gælder svenskere. Man må se på, hvad det er, der gør, at man trods ligestillingen i vores samfund vælger ikke at være ligestillet og begå overgreb, siger hun.

Regner med Twitter-comeback

Barbro Sörman regner med at være tilbage på Twitter igen, når den værste kritik er overstået.

– Twitter er jo et kompliceret medie. Man kan blive presset, og det går hurtigt. Det er ikke så mærkeligt. Man skal være forsigtig med, hvad man skriver. Det var utydeligt formuleret. Jeg lukkede min konto ned, fordi opmærksomheden blev for stor fra personer fra hadsider, siger hun og tilføjer, at hun vender tilbage til det sociale medie igen, når kritikken er stilnet af.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

3 thoughts on “Svensk politiker: Værre når svenske mænd voldtager

 • 9. juli 2016 kl. 20:38
  Permalink

  Tak til Sörman for et præmieeksempel på “de lave forventningers racisme”: Den etnisk svenske mand ses som en, der handler autonomt, mens indvandreren angiveligt kun formår at handle i overensstemmelse med sin kultur.

  Svar
 • 28. februar 2017 kl. 14:09
  Permalink

  Det svarer 100% til mine tanker, som jeg har gjort mig om disse venligsøer. Det må bero på et urinstinkt hos visse kvinder, at de føler sig dragne af de “ædle” vilde og føler afsky ved de bløde, hvide mænd.
  Vi har jo set det , hvor venligsøerne har kastet sig i grams for skægbørnene i flygtningelejrene.
  Ligeledes er der nu feminister der nu indrømmer, at de efter flere års tilretning af deres mænd, foragter dem, når de er blevet som de har arbejdet på. Nu vil de hellere have en macho i stedet for.
  Og vi ser det nærmest dagligt, hvor skrupskøre tøsebørn tilbeder de værste udskud på menneskehedens stamme og sågar konverterer til muhamedanismen, hvis det er en sådan ka’l de er blevet fugtige over.
  Meget usmageligt, til det kvalmende grænsende.

  Svar
  • 28. februar 2017 kl. 14:39
   Permalink

   Hej “Holger”

   Der er ikke som sådan nogen regler for kommentarer her på siden, og jeg ønsker, at der skal være højt til loftet. Men unødvendige skældsord om personer eller grupper er der ingen grund til, så hold igen med dem. Dit budskab går lige så fint igennem uden at skrive “venligsøer” om de kvinder, du omtaler.

   Venlig hilsen
   Tobias

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *