23. februar, 2024

Svensk politiker: Værre når svenske mænd voldtager

Den svenske politiker Barbro Sörman. Billede: Vänsterpartiet.
Den svenske politiker Barbro Sörman. Billede: Vänsterpartiet.

Den svenske politiker Barbro Sörman føler sig misforstået, efter hun på Twitter skrev, at det er værre, når svenske mænd voldtager.

»De svenske mænd, som voldtager, gør det jo trods opvækst med ligestilling. De foretager et aktivt valg. Det er værre efter min mening«.

Sådan skrev den svenske politiker Barbro Sörman (Vänsterpartiet) søndag på Twitter i en debat om voldtægt.

Tweetet afstedkom massiv kritik, og Sörman har nu lukket sin Twitter-konto.

Føler sig misforstået

Til SVT fortæller Sörman, at hun føler sig misforstået.

– Citatet er jo taget ud af sin sammenhæng. Det er ikke værre, hvis en svensker begår voldtægt. Men jeg synes, der er et enormt fokus på etnicitet i den her debat, og det var det, jeg ville udfordre, siger hun.

Den svenske politiker afviser, at man kan forklare de mange voldtægter og seksuelle krænkelser i Sverige med det store antal indvandrere i landet.

– Hvis man skal gøre det til et spørgsmål om kultur, så må man også gøre det, når det gælder svenskere. Man må se på, hvad det er, der gør, at man trods ligestillingen i vores samfund vælger ikke at være ligestillet og begå overgreb, siger hun.

Regner med Twitter-comeback

Barbro Sörman regner med at være tilbage på Twitter igen, når den værste kritik er overstået.

– Twitter er jo et kompliceret medie. Man kan blive presset, og det går hurtigt. Det er ikke så mærkeligt. Man skal være forsigtig med, hvad man skriver. Det var utydeligt formuleret. Jeg lukkede min konto ned, fordi opmærksomheden blev for stor fra personer fra hadsider, siger hun og tilføjer, at hun vender tilbage til det sociale medie igen, når kritikken er stilnet af.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview