Det kan være nødvendigt at kønsopdele adgangen til banerne, hvis integrationen skal lykkes, fastholder klubbens formand.
Mellem klokken 14 og 15 er der kun adgang for kvinder og piger på banerne i den svenske tennisklub Hörby-Höör.
Det sker som et led i et integrationsprojekt, som skal få flere indvandrerkvinder og -piger i gang med ketsjersporten.
Projektet støttes af Hörby Kommune og Skåneidrotten, men det er ikke alle, der synes om projektets adskillelse af mænd og kvinder på tennisbanerne.
Det står klart, efter en mand har anmeldt Hörby-Höör tennisklub til Diskrimineringsombudsmannen.
Skidt at have separate tider baseret på køn
Ifølge Skånska Dagbladet opfatter anmelderen klubbens kønsopdeling af adgangen til banerne som ‘kønsapartheid’.
– Personligt synes jeg, at det er skidt at behøve at have separate tider baseret på køn, noget man kan synes skulle modvirkes. Men hvis man nu skal have separate tider for kvinder, burde man også have det for mænd, skriver han.
Banalt og latterligt
Den opfattelse deles ikke af formanden for Hörby-Höör Tennisklub, Fredrik Tuvesson.
Han kender klageren fra »et par ubehagelige indlæg på Facebook« og kalder ifølge Skånska Dagbladet anmeldelsen til Diskrimineringsombudsmannen »banalt latterlig«.
– Det, vi ønsker, er, at så mange som muligt skal spille tennis. Der er flest mænd i klubben, og vi vil gerne have flere kvinder ind. Der findes damegrupper og damedouble – meget i idrætten retter sig kun til kvinder. Skulle kvindehold i fodbold også være forbudt?, siger han.
Ifølge Tuvesson kan det være nødvendigt at have kønsopdelt adgang i sportsklubber, hvis integrationen skal lykkes.
– For mig handler integration om, at vi kan samles så meget som muligt. Nogle gange er det ikke let. Selv om kvinder selv vil, tillades de det ikke i visse kulturer. Hvis vi så har fælles tider, bliver de ramt, påpeger han.
Hörby-Höörs Tennisklub har fået penge til projektet efter en ansøgning om en integrationssatsning. Pengene går til at bemande anlægget og have personale på plads til at tage imod kvinderne og pigerne.