25. juli, 2024

Udligning: Nu lige så mange mænd som Rosa’er blandt ligestillingsordførere

To af tolv ligestillingsordførere er mænd. Billede: Ft.dk, fotografer: Steen Brogaard og Marie Hald.

Mikkel Bjørn overtager ligestillingsordførerposten i Dansk Folkeparti fra Pia Kjærsgaard. Dermed er to af tolv ligestillingsordførere mænd.

Tirsdag forlod Mikkel Bjørn Nye Borgerlige til fordel for Dansk Folkeparti, og i dag har han fået tildelt en række ordførerskaber i sit nye parti, herunder posten som ligestillingsordfører.

Mikkel Bjørns ligestillingsordførerskab betyder, at der ikke længere er flere ligestillingsordførere, der hedder Rosa, end der er ligestillingsordførere, der er mænd. Stillingen på den konto er nu to-to.

Samtidig fordobles antallet af mandlige ligestillingsordførere blandt Folketingets partier. Indtil i dag var der kun én, Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen, men han får altså nu selskab af sin tidligere partifælle.

Bjørn versus Mathiesen

Mikkel Bjørn begrundede sit partiskifte med udsigten til, at Lars Boje Mathiesen skulle overtage formandsposten i Nye Borgerlige efter Pernille Vermund.

– Min grundlæggende konklusion er, at jeg ganske enkelt ikke kan se mig selv i partiet under Lars Bojes ledelse – hans øvrige evner og kompetencer til trods. Jeg er ikke overbevist om, at han kan skabe korpsånd og udstikke en fælles retning for partiet. Vel at mærke med plads til andre positioner end hans egen, skrev Bjørn tirsdag på Facebook, da han meddelte sit farvel til Nye Borgerlige.

En udmelding, Lars Boje Mathiesen besvarede ved at henvise til Mikkel Bjørns alder.

– Han er en ung mand, skal man huske. Han er 27 år gammel og er lige blevet valgt ind i Folketinget, og så trækker hans partiformand sig tilbage. Det kan godt være overvældende, sagde Lars Boje Mathiesen.

Med Mikkel Bjørns ligestillingsordførerskab kan de to nu se frem til at arbejde sammen – eller mod hinanden – på ligestillingsområdet.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview