23. februar, 2024

Udstillingen ‘En rigtig mand’ sætter fokus på voldsramte mænd

‘En rigtig mand’ fortæller 16 mænds historier om at blive udsat for vold. Udstillingen er udendørs og finder sted på Islands Brygge i København fra 19. november. Billede: Andreas Haubjerg.

Udstillingen støttes af Mandecentret, KVINFO og Kulturhuset Islands Brygge og åbner på den internationale mandedag, 19. november.

Gennem fotografier, tekster og lydoptagelser giver udstillingen ‘En rigtig mand’ indblik i 16 mænds fortællinger om at være blevet udsat for vold.

Nogle af mændene har oplevet at blive isoleret fra deres børn. Andre har skullet spørge om lov til at se deres venner. Andre igen er blevet beskyldt for alt fra incest til stofmisbrug. Atter andre er blevet slået, bidt, råbt ad og nedværdiget. Fælles for dem er, at det er mænd i dyb krise.

Udstillingen er skabt af dokumentarfotograf Andreas Haubjerg, som i de seneste måneder har talt med voldsramte på Mandecentrets seks afdelinger i Danmark. Gennem sine fotografier og optagelser viser han et udsnit af de problemer, voldramte mænd slås med.

Lyt til mændene selv

Udstillingen afholdes udendørs på Islands Brygge i København. Her kan besøgende se fotografier af mændene, læse om deres oplevelser og høre optagelser, hvor mændene selv fortæller deres historier.

Facebook fortæller Andreas Haubjerg, at formålet med udstillingen er at give de voldsramte mænd en stemme.

– Jeg har de seneste par måneder kørt landet rundt for at tale med en lang række seje og sårbare mænd, som alle har været udsat for vold i deres nære relationer, skriver han.

– Udstillingen har ene og alene til hensigt at give ordet til de mænd, som vi så sjældent hører. Formålet er hverken at tage parti, få placeret et ansvar eller udskamme nogen implicerede. Det ønsker hverken mændene eller jeg, understreger Andreas Haubjerg.

Samarbejde mellem Mandecentret og KVINFO

‘En rigtig mand’ er støttet af Mandecentret, KVINFO og Kulturhuset Islands Brygge.

Udstillingen åbner på den internationale mandedag, den 19. november, og kan ses i to måneder frem til den 19. januar 2021.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview