26. maj, 2024

»Undskyld kvinder, I fortjener ikke at blive behandlet dårligt af mænd«

Digter Yahya Hassan kommenterer den meget omtalte ubådstragedie i opslag på Facebook. Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Kuben yrkesarena/arkivfoto.

Yahya Hassan kaster sig ind i debatten om ubådstragedien med trusler mod Peter Madsen og en kollektiv undskyldning på vegne af sit køn.

Historien om den dræbte svenske journalist Kim Wall tiltrækker sig stor opmærksomhed, og nu går også digter Yahya Hassan ind i sagen.

Det sker i et Facebook-opslag, som både rummer trusler mod raket- og ubådsbygger Peter Madsen og en generel bebrejdelse af mænd.

– Min erfaring med kvinder er at de flyder ovenpå når man prøver at holde dem nede, indleder Yahya Hassan med henvisning til den behandling, Kim Walls lig er blevet udsat for.

– Jeg troede kun det var sådan i overført betydning, men jeg blev klogere, tilføjer han.

Jeg skal nok gøre ham kendt herinde

Den 22-årige digter fortsætter opslaget med at true Peter Madsen.

– Han vil blive kørt med over 6000 omdrejninger i minuttet til dagen han brænder sammen. Jeg skal nok gøre ham kendt herinde, og snakke hans sag på gårdturene, skriver han.

– Om han vil trække pinen ud, eller hænge sig selv inden han sendes til afsoning er hans valg. En ting er 100 procent: Peter Madsen er ikke rustet til det her miljø, selv de pædofile kommer til at tæske ham og sende ham i frivillig isolation. Om ikke andet ønskes han hermed en lang og trang rumrejse, uddyber han.

Mod slutningen skærper han tonen.

– Kun Peter Madsen selv havde fortjent at blive skåret ned til torso og skylle op i strandkanten, ingen andre. Han har såret os alle og bragt os i forlegenhed over for vores søskendefolk. Peter Madsens pårørende skal ikke regne med nogen form for fair-play eller at han får en fredelig afsoning, skriver Yahya Hassan.

Undskyld kvinder

De sidste del af det lange opslag bruger Yahya Hassan på at give kvinder en kollektiv undskyldning på vegne af sit køn.

– Til slut vil jeg benytte denne tragiske hændelse til at opfordre alle mænd til at behandle alle kvinder bedre, end de forhåbentlig gør i forvejen og jeg vil opfordre alle kvinder til at passe rigtig godt på sig selv. Især dem der har elsket mig, og dem jeg stadig elsker, skriver han.

– Jeg er ked af det, især på Kim Walls og hendes kæres vegne, men også på alle kvinders og alle mænds, fortsætter han.

– Sidder i min celle og skammer mig over mig selv, fordi Peter Madsen desværre ikke er en djævel, men en mand som mig selv. Undskyld kvinder, I fortjener ikke at blive behandlet dårligt af mænd, afslutter den fængslede digter.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview