Ligestillingsnyt

USA: Mand med tilknytning til incelmiljøet ville dræbe 3.000 kvinder

Den anholdte planlagde at angribe kvindelige universitetsstuderende i Ohio. Billede: Ohio Theatre, Pixabay.com.

Manden, 21-årige Tres Genco fra Ohio, blev anholdt onsdag.

USA: En 21-årig mand, Tres Genco fra Hillsboro, Ohio, er anklaget for at planlægge et masemord på kvindelige universitetsstuderende.

Det fortæller blandt andre Reuters.

Genco, som blev anholdt onsdag, var fra juli 2019 til marts 2020 aktiv på et incelforum. I et af sine opslag i forummet fortalte Genco, at han havde sprøjtet appelsinjuice på nogle »foids og par« med en vandpistol. »Foids« er incelslang for kvinder.

Genco henviste i opslaget til incelikonet Eliot Rodger, der forud for sit drab på seks personer og efterfølgende selvmord i 2014 havde sprøjtet appelsinjuice på flere kvinder med en vandpistol.

Militærtræning, manifest og våben

Genco tog et kursus i militærtræning fra august til december 2019. I januar 2020 skrev han et manifest, han kaldte ‘Isoleret’, som han underskrev med ordene: »Din ven og morder«. Samme dag, som han skrev manifestet, lavede han onlinesøgninger efter blandt andet »planning a shooting crime« og »when does preparing for a crime become an attempt«.

Ved en ransagning af Gencos hjem i marts 2020 fandt politiet våben og ammunition. Genco havde blandt andet en unummereret ‘Glock’, en semiautomatisk 9mm-pistol, gemt i en varmeskakt i sit soveværelse. Politiet fandt også en seddel, Genco havde skrevet. På sedlen henviste Genco til datoen for Eliot Rodgers angreb. Han skrev desuden, at han »sigtede højt« og gik efter at dræbe 3.000.

Livstid plus 10 år

Genco anklages for forsøg på hadforbrydelse samt for ulovlig våbenbesiddelse. Strafferammen for hadforbrydelsen er op til livstid. Våbenbesiddelsen kan give op til 10 års fængsel.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *