24. maj, 2024

Zara Larsson får citat på den svenske landsholdstrøje

Kvinden bag tweetet: »Jeg hader mænd. Hader, hader, hader«, Zara Larsson, har fået et tweet på ryggen af det svenske kvindelandsholds trøje, som skal inspirere unge piger til at tro på sig selv. Billede: Svenske fodbollfürbundet.

Et tweet fra den svenske popstjerne Zara Larsson, der gentagne gange har understreget, at hun hader mænd, pryder det svenske kvindelandsholds nye trøje.

Den svenske popstjerne Zara Larsson har igen og igen understreget, at hun hader mænd.

– Jeg hader mænd. Hader, hader hader, har Larsson skrevet på Twitter, og pointen har hun gentaget i adskillige interview.

– Mange mennesker holder af at kalde mig en mandehader. Hvilket jeg med glæde er. Det skader ikke mænd, at jeg hader dem, sagde hun sidste år i et af dem.

På ryggen af landsholdstrøjen

Et af Larssons tweets skal nu pryde ryggen af en af det svenske kvindelandsholds trøjer.

Det er dog ikke et af Larssons tweets om mandehad, der er tale om.

– Believe in your damn self, lyder det fra Larsson i det tweet, som altså nu er at finde på ryggen af de svenske kvinders nummer 7.

Foruden Larsson har blandt andre Silvana Imam, Gina Dirawi og Gudrun Schyman lagt tweets til citater på de nye spilletrøjer.

– Landsholdstrøjen er et vigtigt og stolt symbol for os, og jeg synes, det er fedt, at vi gennem den kan forenes med andre stærke kvinder og stemmer, at vi sammen kan vise, at alt er muligt, siger anføreren for det svenske kvindelandshold, Lotta Schelin ifølge Svenska fotbollförbundet om de nye trøjer.

Schelin, der selv har valgt et tweet fra stifteren af det politiske parti Feministisk Initiativ, Gudrun Schyman, til sin trøje, håber, at citaterne vil hjælpe unge piger med at tro på sig selv.

– Der er altid behov for at vise unge piger, at det er ok at lykkes, at man kan gøre det, man vil, og at man ikke skal føle sig begrænset på nogen måde og fremfor alt ikke på grund af sit køn, tilføjer hun.

De nye trøje vises for første gang til Algarve Cup 2017, der er i gang netop nu. Ifølge det svenske fodboldforbund er det planen, at citattrøjerne også skal bruges fremadrettet.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview