27. maj, 2024

Åbent brev til DJØF

R4Q7M4DWAK2

Åbent brev til DJØF

I har netop udgivet en video sammen med 3 andre fagforeninger, hvor i kæmper for ligeløn, ud fra devisen at kvinder tjener 7% mindre end mænd for samme arbejde. Jeg kan se at i bruger Global Gender Gap Report fra 2013 som udgangspunkt for jeres data.

Her kommer 6 spørgsmål fra mig som jeg forventer at I, som min fagforening, vil besvare:

1) Hvorfor bruger i en gammel rapport, og ikke den nyeste fra 2014?

2) Hvordan er lønforskellen »Wage equality for similar work (survey)« opgjort, og er den statistisk valid i forhold til en dansk kontekst?

3) Hvorfor spreder i en myte om at kvinder tjener 7% mindre for samme arbejde, når selvsamme rapport som ligger til grund for jeres kampagne påviser at Danmark som det eneste land i verdenen faktisk har kvinder til at tjene mest?

»Denmark is the best performing country on the Estimated earned income indicator and is the only country where, on average, women earn more than men, with a female-to-male ratio of 1.02.« http://www3.weforum.org/docs/GGGR14/GGGR_CompleteReport_2014.pdf side 20.

4) Hvorfor bruger DJØF data om ligestilling fra en rapport der åbenlyst kun omhandler ligestilling på områder hvor kvinder er bagud? Et eksempel er videregående uddannelser hvor rapporten giver følgende tal:

2015-05-14_111024

Her menes det at en faktor 1.41 i kvinders favør er ligestilling.

5) Alt ovenstående taget i betragtning, mener DJØF så fortsat at de er en fagforening for begge køn?

6) Kæmper DJØF fortsat, som indikeret gennem flere artikler, for indførelse af kvoter, hvor kønnet er vigtigere end kvalifikationerne og ulovlige i forhold til EU lov?

http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2633031/kroniken-kvindeprogrammer-overtraeder-eu-retten/
http://politiken.dk/indland/uddannelse/ECE1409737/maend-goer-oproer-over-kvindebonus/

Venlig hilsen
Mark Jønsson
Medlem af DJØF, indtil videre.

Du kan se den video, Mark kritiserer, her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview