Åbent brev til DJØF

R4Q7M4DWAK2

Åbent brev til DJØF

I har netop udgivet en video sammen med 3 andre fagforeninger, hvor i kæmper for ligeløn, ud fra devisen at kvinder tjener 7% mindre end mænd for samme arbejde. Jeg kan se at i bruger Global Gender Gap Report fra 2013 som udgangspunkt for jeres data.

Her kommer 6 spørgsmål fra mig som jeg forventer at I, som min fagforening, vil besvare:

1) Hvorfor bruger i en gammel rapport, og ikke den nyeste fra 2014?

2) Hvordan er lønforskellen »Wage equality for similar work (survey)« opgjort, og er den statistisk valid i forhold til en dansk kontekst?

3) Hvorfor spreder i en myte om at kvinder tjener 7% mindre for samme arbejde, når selvsamme rapport som ligger til grund for jeres kampagne påviser at Danmark som det eneste land i verdenen faktisk har kvinder til at tjene mest?

»Denmark is the best performing country on the Estimated earned income indicator and is the only country where, on average, women earn more than men, with a female-to-male ratio of 1.02.« http://www3.weforum.org/docs/GGGR14/GGGR_CompleteReport_2014.pdf side 20.

4) Hvorfor bruger DJØF data om ligestilling fra en rapport der åbenlyst kun omhandler ligestilling på områder hvor kvinder er bagud? Et eksempel er videregående uddannelser hvor rapporten giver følgende tal:

2015-05-14_111024

Her menes det at en faktor 1.41 i kvinders favør er ligestilling.

5) Alt ovenstående taget i betragtning, mener DJØF så fortsat at de er en fagforening for begge køn?

6) Kæmper DJØF fortsat, som indikeret gennem flere artikler, for indførelse af kvoter, hvor kønnet er vigtigere end kvalifikationerne og ulovlige i forhold til EU lov?

http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2633031/kroniken-kvindeprogrammer-overtraeder-eu-retten/
http://politiken.dk/indland/uddannelse/ECE1409737/maend-goer-oproer-over-kvindebonus/

Venlig hilsen
Mark Jønsson
Medlem af DJØF, indtil videre.

Du kan se den video, Mark kritiserer, her.

Mark Jønsson

33 år, cand.oecon, adjunkt ved Handelsgymnasiet i Holstebro og ligestillingsdebattør. Jeg skriver altid, hvad jeg mener, og det er sjældent særlig godt pakket ind. Jeg gider ikke skjule hverken min mening eller sandheden. Jeg siger fra over for ting, jeg ikke vil finde mig i, uanset hvor mange verbale tæsk, det giver undervejs. Jeg er altid ærlig og uden filter.

One thought on “Åbent brev til DJØF

  • 16. maj 2015 kl. 14:01
    Permalink

    Det er simpelthen utroligt hvad der sker af manipulation fra det officielle Danmarks side.
    Tak for at bringe det for dagens lys – og glæder mig til at læse svaret ..

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *