Der er ligeløn i Danmark

Fagforeningerne LO, FTF, Magisterforeningen og DJØF har i fællesskab lavet denne video, der skal bekæmpe myten om, at mænd og kvinder får det samme i løn for det samme arbejde.

Men er det overhovedet en myte?

I 2010 blev der nedsat en kommission for at få svar på spørgsmålet om ligeløn. Lønkommissionens formand, Michael Christiansen, udtalte dengang som konklusion på kommissionens arbejde: “Der er samme løn for samme arbejde”.

Og i 2014 kunne man i World Economic Forums store rapport om ligestilling i hele verden, den såkaldte Global Gender Gap Report,  læse følgende: “Denmark is the best performing country on the Estimated earned income indicator and is the only country where, on average, women earn more than men, with a female-to-male ratio of 1.02″.

Så måske er det i virkeligheden fagforeningerne, der spreder myter? Se videoen, og bedøm selv.

 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Der er ligeløn i Danmark

  • 16. maj 2015 kl. 00:30
    Permalink

    venligst link en cached version ved siden af for os der ikke ønsker at give dem clicks(penge) for sådan noget inkompetent journalistisk arbejde

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *