Alternativet ønsker kønsneutrale cpr-numre

Cpr-numre skal ikke længere afsløre indehaverens køn, mener Alternativet. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/logo, alternativet.dk.

Personer, der hverken opfatter sig som kvinder eller mænd, skal ikke krænkes af lige og ulige cpr-numre, mener Alternativet.

Siden cpr-nummeret blev indført i Danmark i 1968, er mænds numre endt på et ulige ciffer og kvinders på et lige.

Men sådan skal det ikke blive ved med at være. I hvert fald ikke, hvis man spørger Alternativet, som i dag fremsætter beslutningsforslag om at gøre cpr-numre kønsneutrale.

Skal tilgodese dem, der ikke ønsker at definere sig som det ene eller andet

Forslaget er især er møntet på at gøre livet lettere for transkønnede.

– Der er jo mennesker, som ikke ønsker at definere sig som hverken det ene eller det andet. Så det handler om at tilgodese de mennesker, så det i hvert fald ikke er cpr-nummeret, som står i vejen for det, siger Alternativets ligestillingsordfører, Carolina Maier, ifølge DR.

Der er dog næppe udsigt til kønsneutrale cpr-numre foreløbig. Ifølge DR er er flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti imod forslaget.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *