Flere af Henrik Marstals forslag til Roskilde Festival er i direkte modstrid med Alternativets politik, fastslår partiets ligestillingsordfører.
Da Henrik Marstal i går annoncerede fem forslag til bekæmpelse af voldtægt og seksuelle overgreb på Roskilde Festival, opstod der hurtigt hidsig debat på de sociale medier.
Mange gjorde grin med forslaget, der blandt andet opfordrer Roskilde Festival til at forbyde unge mænd under 21 adgang til campingområdet.
En del spurgte samtidig, om forslaget var udtryk for Alternativets politik, da Henrik Marstal som bekendt er folketingskandidat for partiet.
Det fik hen under aften partiet til at reagere.
Langt ude
I posts på både Twitter og Facebook lagde Alternativets ligestillingsordfører, Carolina Magdalene Maier, klar afstand til Henrik Marstals forslag.
Som svar til David Trads, der på Twitter havde skrevet, at Henrik Marstals forslag er »langt ude«, erklærede ligestillingordføreren, at hun var enig i bedømmelsen:
– Yep. Og det er – og jeg gentager – IKKE Alternativets politik, skrev hun.
Jep. Og det er – og jeg gentager – IKKE @alternativet_ s politik. Kh fra ligestillingsordføreren https://t.co/Ts6BJcFiIk
— Carolina Magdalene Maier (@carolinamaier) July 3, 2017
På Facebook, hvor hun ikke var begrænset af Twitter-formatet, satte Carolina Magdalene Maier efterfølgende flere ord på sin og partiets afstandstagen til Henrik Marstals forslag.
– Vi tager den også lige her (og ikke kun på Twitter), så der ikke hersker tvivl: Henrik Marstal indlæg i dagens Politiken om indsats i forhold til voldtægter på Roskilde Festival er IKKE Alternativets holdning, men hans egen personlige, indledte hun.
– Det har han også selv understreget på sin FB-side, fortsatte ligestillingsordføreren.
Konkret var det særligt to af Henrik Marstals fem forslag, partiet ønskede at tage afstand fra.
– Vi er helt uenige i Marstals forslag om at forbyde mænd under 21 at komme på campingområdet, understregede Carolina Magdalene Maier.
– Eller i ideen om at begrundet mistanke skal medføre udvisning, fortsatte hun og uddybede:
– Vi lever i en retsstat. Alle er lige for loven. Nogle opfører sig uanstændigt, afskyeligt, forkasteligt, ja. Men ingen grupper af mennesker skal straffes kollektivt, fordi et mindretal ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.