Artikel om karrierekvinders påklædning kritiseres på Twitter

Ny artikel om karrierekvinders muligheder for at udfordre kønsstereotypier på arbejdspladsen bydes ikke velkommen på Twitter. Billede: Arkivfoto.
Ny artikel om karrierekvinders muligheder for at udfordre kønsstereotypier på arbejdspladsen bydes ikke velkommen på Twitter. Billede: Arkivfoto.

Rådgiv os ikke om tøj: Kvinder reagerer på Twitter på business.dk-artiklen ‘Hvordan skal karrierekvinden klæde sig: Minimand eller forfører?’.

Det er efterhånden en klassiker i debatten om køn og ligestilling: Et medie bringer en artikel med gode råd til kvinder om udseende, og en gruppe af kritiske kvinder reagerer på sociale medier med foragt.

Denne gang er det business.dk, der med artiklen ‘Hvordan skal karrierekvinden klæde sig: Minimand eller forfører?’ får de kritiske kvinder til at reagere.

Artiklen baserer sig på et interview med professor i sociolingvistik Judith Baxter, som i mange år har forsket i, hvordan businesskvinder agerer og taler.

I artiklen fortæller Baxter om fire kvindelige stereotyper, karrierekvinder ofte presses ind i – ‘jernkvinde’, ‘moder’, ‘kæledyr’ og ‘forfører’ – og giver anbefalinger om, hvordan karrierekvinder kan udfordre dem.

Rådgiv os ikke om tøj

På Twitter er artiklen blevet modtaget med skepsis og kritik.

– Hej -》 Kønsstereotyper og konforme kategorier er ikke konstruktive for debat om kvinder med magt , skriver ph.d. og lektor ved Aalborg Universitet Christina Fiig og flere er enige med hende.

Også en enkelt mand, Venstres ligestillingsordfører Jakob Engel-Schmidt, har blandet sig i kritikken med en kort kommentar.

– Jeg synes, karrierekvinder skal klæde sig, som de vil, skriver han.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *