23. februar, 2024

Australske anti-feminister kræver studievært fyret

Australske anti-feminister har startet en underskriftsindsamling for at få morgenshowvært Andrew O’Keefe (i midten) fyret efter omdiskuteret interview med instruktør Cassie Jaye (th.) i weekenden. Billede: change.org/sociale medier.

Opdateret 13/6-2017, 10:26; 10:36.

Studievært på det australske morgenshow Sunrise Andrew O’Keefe var så uprofessionel i weekendens meget omtalte interview med instruktøren af filmen ‘The Red Pill’, Cassie Jaye, at det bør koste ham jobbet.

Det mener i hvert fald folkene bag hjemmesiden antifeminismaustralia.com, der på kampagnesiden change.org har startet en underskriftsindsamling med netop det formål.

Hvordan kan man kritisere en film, man ikke har set?

– Under Sunrise-interviewet indrømme O’Keefe, at han ikke har set The Red Pill. Tilsyneladende havde de [han og den kvindelige medvært] ikke mulighed eller nok tid til at se den. Hvordan kan man overhovedet kommentere eller kritisere en film, når man ikke har set den?, indleder anti-feministerne på change.org.

De fortsætter med at kritisere Sunrise for efterfølgende at fjerne kritiske kommentarer og tråde fra programmets Facebook-side og påpeger, at programmets værter havde modtaget en kopi af filmen i god tid og således havde rige muligheder for at se den inden interviewet.

Antifeminismaustralia.com afslutter deres opfordring med foruden fyresedlen at kræve en undskyldning til Cassie Jaye fra Andrew O’Keefe, som de omtaler som en »mangina«.

– Hvis du er pissetræt af Sunrise og vil have denne mangina fyret, så skriv under og del denne underskriftsindsamling! Vi kræver også, at O’keefe giver Cassie Jaye en offentlig undskyldning!, skriver de og henviser til en uddybende artikel på deres hjemmeside.

Godt 1.000 mennesker mennesker har foreløbig fulgt opfordringen og skrevet under, men det er ikke alle, der bryder sig om idéen.

En af dem er danske Allan Schmidt, som i et opslag om emnet tager afstand fra underskriftsindsamlingen.

– Ikke cool at samle underskrifter for at få ham fyret. Det er, hvad feminister ville gøre, skriver han.

Sunrise havde modtaget filmen i god tid

Også sagens hovedperson, Cassie Jaye, har reageret på weekendens interview.

På Twitter fortæller hun, at hun har fundet dokumentation for, at Sunrise havde modtaget ‘The Red Pill’ i god tid forud for interviewet.

– Fandt alle e-mailene. Beviser, at Sunrise fik tilsendt ‘The Red Pill’ en måned i forvejen. Blev sendt den 9. maj og den  7. juni og den 10. juni af mig!, skriver instruktøren på det sociale medie.

Cassie Jaye giver senere i dag – i aften australsk tid – et sidste interview i Australien, inden hun forlader landet. Det sker i programmet The Bolt Report, hvor hun vil få mulighed for at forholde sig til weekendens interview.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview