16. juli, 2024

Barack Obama: »This is what a feminist looks like«

USA's præsident, Barack Obama, ved konferencen White House's United State of Women Summit, hvor han bekendtgjorde, at han er feminist. Billede: Screenshot/MSNBC.
USA’s præsident, Barack Obama, ved konferencen White House’s United State of Women Summit, hvor han bekendtgjorde, at han er feminist. Billede: Screenshot/MSNBC.

Præsident Obama tilslutter sig den feministiske bevægelse med ordene: »This is what a feminist looks like«.

Den feministiske bevægelse har fået et nyt, markant medlem.

Det står klart, efter den amerikanske præsident, Barack Obama, i en tale ved konferencen White House’s United State of Women Summit bekendtgjorde, at han er feminist.

– Det kan godt være, at jeg er lidt mere grå, end jeg var for otte år siden, men det her er, hvordan en feminist ser ud, sagde Obama til stor jubel for konferencedeltagerne, som det kan ses i videoen nedenfor.

Det starter, når lægen siger: ‘Det er en pige’

I talen kom Obama desuden ind på en lang række af tidens vigtigste emner i den amerikanske ligestillingsdebat, og præsidenten understregede, at ligestilling har konsekvenser for alle borgere.

– Den følelsesmæssige, seksuelle og psykologiske stereotypificering af kvinder starter, når lægen siger: ‘Det er en pige’, og det har konsekvenser for os alle, uanset om vi er kvinder eller mænd, sorte, hvide, heteroseksuelle, homoseksuelle, transkønnede eller andet, fastslog Obama.

 

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview