Barack Obama: »This is what a feminist looks like«

USA's præsident, Barack Obama, ved konferencen White House's United State of Women Summit, hvor han bekendtgjorde, at han er feminist. Billede: Screenshot/MSNBC.
USA’s præsident, Barack Obama, ved konferencen White House’s United State of Women Summit, hvor han bekendtgjorde, at han er feminist. Billede: Screenshot/MSNBC.

Præsident Obama tilslutter sig den feministiske bevægelse med ordene: »This is what a feminist looks like«.

Den feministiske bevægelse har fået et nyt, markant medlem.

Det står klart, efter den amerikanske præsident, Barack Obama, i en tale ved konferencen White House’s United State of Women Summit bekendtgjorde, at han er feminist.

– Det kan godt være, at jeg er lidt mere grå, end jeg var for otte år siden, men det her er, hvordan en feminist ser ud, sagde Obama til stor jubel for konferencedeltagerne, som det kan ses i videoen nedenfor.

Det starter, når lægen siger: ‘Det er en pige’

I talen kom Obama desuden ind på en lang række af tidens vigtigste emner i den amerikanske ligestillingsdebat, og præsidenten understregede, at ligestilling har konsekvenser for alle borgere.

– Den følelsesmæssige, seksuelle og psykologiske stereotypificering af kvinder starter, når lægen siger: ‘Det er en pige’, og det har konsekvenser for os alle, uanset om vi er kvinder eller mænd, sorte, hvide, heteroseksuelle, homoseksuelle, transkønnede eller andet, fastslog Obama.

 

 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Barack Obama: »This is what a feminist looks like«

  • 15. juni 2016 kl. 16:51
   Permalink

   Den kommentar havde egentlig passet bedre til artiklen om moren, der ville tage sin børn ud af børnehaven, såfremt en mandelig pædagog må gå med dem ud på toillettet. Den der mistænkeliggørelse af mænd er ikke et feministisk opspind, men er blevet udøvet af alle samfundslag i mere end 100 år. Det er samme mistænkeliggørelse, der gør at voldtægtsofre af nogen bliver bebrejdet for at gå med en fremmed mand hjem fordi “alle mænd potentielt kunne være voldtægtsmænd” og de drenge som i den oventstående artikel giver kvinderne skylden for deling af deres nøgenbilleder og efterfølgende chikane, fordi de var “idiotiske nok til at sende dem til deres kærester” og derved sagt, at det var idiotisk, at de stolede på deres kærester. Hvis vi vil den mistænkeliggørelse til livs så, må vi samtidig lade være med at bebrejde kvinder for ikke at have mistænkeliggjort deres kærester eller den mand de mødte i byen og stå fast ved at det ikke er normal adfærd for mænd at tjene penge på andres nøgenbilleder, voldtage kvinder eller være pædofil. Det er ikke en normal adfærd og derfor er der hverken grund til mistænkeliggørelse eller efterfølgende bebrejdelse. 😊

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *