14. juni, 2024

Berlingske satser på flere kvindelige debattører

44-årige Anne Sophia Hermansen er i dag tiltrådt som ny debatredaktør på Berlingske. Hermansen udtaler i den forbindelse, at der skal flere kvinder ind i samfundsdebatten. Billede: Promovideo, Kanal4/Berlingske.
44-årige Anne Sophia Hermansen er i dag tiltrådt som ny debatredaktør på Berlingske. Hermansen udtaler i den forbindelse, at der skal flere kvinder ind i samfundsdebatten. Billede: Promovideo, Kanal4/Berlingske.

Der skal flere kvinder ind i samfundsdebatten, mener Berlingskes nyansatte debatredaktør, Anne Sophia Hermansen.

Anne Sophia Hermansen er i dag blevet ansat som debatredaktør på Berlingske. En stilling, Hermansen overtager efter Jesper Beinov, der for små to uger siden forlod jobbet til fordel for en rolle som særlig rådgiver for venstrepolitiker Claus Hjort Frederiksen.

I forbindelse med tiltrædelsen slår Hermansen fast, at Berlingskes debatredaktion under hendes ledelse i særlig grad vil satse på kvindelige debattører, ligesom også yngre stemmer og indvandrere vil blive foretrukket.

– Jeg vil som debatredaktør sikre, at det er i Berlingske, at læserne får det bedste og bredeste stof til eftertanke. At det er her, de finder de skarpe, de uforudsigelige og de overbevisende kommentarer, siger hun til avisen og fortsætter:

– Og så skal vi have flere kvinder ind i samfundsdebatten. Flere yngre stemmer og flere med anden etnisk baggrund, flere politiske dissidenter og fritænkere.

Ikke altid godt med en stor pik

44-årige Hermansen har i årenes løb gentagne gange markeret sig i den offentlige debat, både som debattør og medieperson.

I sidste uge udtalte hun i Kanal 4-programmet ‘4-Listen – det vi siger’, at det altid er dejligt med en stor pik.

Et kriterium, som altså ikke kommer til at gælde på Berlingskes fremtidige hold af debattører, hvor det at være udstyret med et mandligt kønsorgan vil blive betragtet som en ulempe af den nyansatte debatredaktør.

I Berlingskes debatsektion er i dag bragt to indlæg om køn, ‘Feminismens triste kropsfiksering‘ og ‘Kvinder elsker kvinder‘. Begge er skrevet af kvinder.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview