14. juli, 2024

Cassie Jaye om ‘The Red Pill’, Sunrise-interviewet og modstandere, der ikke har set hendes film

Cassie Jaye forklarer i talkshowet The Bolt Report, hvad hendes dokumentarfilm ‘The Red Pill’ handler om, og hvad hun synes om den grove behandling, hun har fået af flere australske medier under sit besøg i landet. Billede: Screenshot, The Bolt Report, Twitter.

– Folk, der har set ‘The Red Pill’, ved, at der intet anti-kvindeligt eller anti-feministisk er ved den, siger Cassie Jaye om sin omstridte dokumentarfilm.

Filminstruktør Cassie Jaye deltog for få timer siden i sit sidste interview i Australien i denne omgang.

Det skete i talkshowet The Bolt Report, hvis vært, Andrew Bolt, gav den kvindelige filmskaber en noget mere nænsom behandling end flere af hans australske kolleger har gjort i de seneste dage og uger.

»Der er intet anti-kvindeligt eller anti-feministisk ved ‘The Red Pill’«

The Bolt Report har offentliggjort tre brudstykker af interviewet.

I det første forholder Cassie Jaye sig blandt andet til den behandling, hun i weekenden fik i det australske morgenshow Sunrise.

– Jeg er aldrig før i nogen pressesammenhæng blevet behandlet som i Sunrise og The Project, fastslår hun.

I det næste klip forklarer den amerikanske instruktør, hvad ‘The Red Pill’ handler om.

– Min film ‘The Red Pill’ ser på manderettighedsbevægelsen. Den er den første dokumentarfilm, der ser på manderettighedsbevægelsen og mænds udfordringer i bred forstand, indleder Cassie Jaye.

– Jeg startede filmen som feminist efter i ca. 10 år at have lavet film om kvinders udfordringer og LGBT-rettigheder. Jeg har altid været interesseret i ligestilling og kønsproblematikker, fortsætter hun.

– Jeg brugte et år på at filme 44 personer, feminister og manderettighedsaktivister, og tre et halvt år på at færdiggøre filmen. Det var en meget kompleks rejse, jeg tog på, og jeg gjorde mit bedste for i en film på to timer at vise publikum den forvandling, jeg gennemgik, mens jeg lyttede til manderettighedsaktivister og feminister og forsøgte at finde en slags mellemposition, uddyber Cassie Jaye.

I det tredje og sidste klip forholder Cassie Jaye sig til at få kritik af folk, der ikke har set hendes film. Noget, hun føler sig særligt ramt af i Australien.

– Andrew O’Keefe [vært på morgenshowet Sunrise] havde mange holdninger til filmen. Han hadede filmen, men han havde ikke set den. Det lader til at være den dominerende trend her i Australien med underskriftsindsamlinger og andre folk, der er imod ‘The Red Pill’ uden nogensinde at have set den, siger hun.

– Folk , der har set den, ved, at der intet anti-kvindeligt eller anti-feministisk er ved filmen. Den ser på mange forskellige perspektiver og lader publikum danne sin egen mening, afslutter Cassie Jaye.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview