Danmark igen nummer to på EU’s ligestillingsindeks

Det går godt med ligestillingen i Danmark. Det viser nye tal fra EU’s ligestillingsindeks, der placerer Danmark som nummer to af EU’s 28 lande, kun overgået af Sverige. Billede: Screenshot, European Institute for Gender Equality/arkivfoto.

For fjerde gang i træk overgås Danmark kun af Sverige på EU’s ligestillingsindeks. Nederst ligger Rumænien, Ungarn og Grækenland.

EU’s ligestillingsinstitut, European Institute for Gender Equality, har netop offentliggjort sit nyeste indeks over ligestillingstilstanden i EU, der baserer sig på målinger fra 2015.

Danmark placerer sig på indeksets andenplads, kun overgået af Sverige. Det gjorde Danmark også ved de forrige målinger i 2005, 2010 og 2012.

Danmark er nummer to på EU’s ligestillingsindeks i 2015. Det var Danmark også i 2012, 2010 og 2005. Billede: Screenshot, European Institute for Gender Equality.

Kontinuerlig dansk fremgang

Indekset, der fokuserer på hovedområderne arbejde, penge, viden, tid, magt og sundhed, viser samtidig, at det går fremad med ligestillingen i Danmark.

I 2005 opnåede vi en score på 74,6, i 2010 var den steget til 75,2, i 2012 til 75,6, og på den nye måling er vi oppe på 76,8.

Det går fremad med ligestillingen i Danmark ifølge EU’s ligestillingsindeks. Billede: Screenshot, European Institute for Gender Equality.

Til sammenligning scorede vores svenske naboer henholdsvis 78,8, 80,1, 79,7 og 82,6 ved de fire målinger.

Sydøsteuropa skraber bunden

I den modsatte ende af indekset finder man en række sydøsteuropæiske lande med Rumænien (52,4), Ungarn (50,8) og Grækenland (50,0) som de absolutte agterlanterner.

Midt i indekset finder man Tyskland, der med en score på 65,5 placerer sig lige under EU-gennemsnittet på 66,2. 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *