23. juni, 2024

Dansk feminist tager bladet fra munden: So fucking what, hvis nogen hader mænd?!!

Sarah Elizabeth Daley fra Facebook-siden ‘En Feminists Bekendelser’ stoler ikke på mænd. Det skriver hun i nyt opslag om mandehad. Billede: Arkivfotos.

Mistillid og had til mænd er ikke et problem, fastslår kvinden bag Facebook-siden ‘En Feminists Bekendelser’, Sarah Elizabeth Daley.

Det er ok, at der findes mennesker, der hader mænd.

Det fastslår den feministiske aktivist Sarah Elizabeth Daley i et nyt opslag på sin Facebook-side, ‘En Feminists Bekendelser’.

Stoler ikke på mænds »gode« intentioner

Daley indleder med at forklare, at hun generelt ikke stoler på mænd »eller deres »gode« intentioner og går derefter videre til at forklare, hvorfor mandehad ikke er et problem.

– Mandehadere hverken foregriber sig på eller myrder mænd. De holder sig bare væk fra dem, skriver hun.

– Mandehad viser sig ej heller som en gennemgående og gennemgribende tema i vores kultur. Vores kultur ser ikke systematisk ned på mænd, fortsætter Daley, inden hun lidt efter sammenligner mandehad med kvindehad.

– Mandehad, hvis lidt påpaslighed, mistillid og vrede over voldtægtskultur, overhovedet kan kaldes det, er ikke det samme som misogyni, skriver hun.

So fucking what hvis nogen hader mænd

– Misogyni er systemisk. Misogyni er årsagen til at hver 3. Pige/kvinde vil i sit liv opleve overgreb, fortsætter Daley, inden hun afslutter opslaget med denne konklusion:

– Så ja jeg tænker ofte om hele mandehads mærkatet- so fucking what hvis nogen hader mænd?!!

Hele opslaget kan ses her. Som en service til de mange, der er blokeret fra Daleys side, bringes det også som screenshot.

Sarah Elizabeth Daley på Facebook-siden ‘En Feminists Bekendelser’, 3. december 2017.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview